Up time is the same as standby timeSupport


Last Updated:

  1. mdonova33

    mdonova33 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 23, 2010
    Messages:
    292
    Likes Received:
    6
    My batteries up time is the same as the batteries total on time, even when its off. Why is this?

    Sent from my ADR6300 using Tapatalk
     

    Advertisement
  2. bjanow

    bjanow Well-Known Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    2,763
    Likes Received:
    477
  3. mdonova33

    mdonova33 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 23, 2010
    Messages:
    292
    Likes Received:
    6
    That thread doesn't answer my question.

    Sent from my ADR6300 using Tapatalk
     
  4. iowabowtech

    iowabowtech root@android:/ #

    Joined:
    May 2, 2010
    Messages:
    12,066
    Likes Received:
    8,532
    You seem to have an app that's constantly running, not allowing your phone to sleep. There's more than one way to diagnose but if you have Astro File Manager, open it and Menu > Tools > Process Manager > Apps Tab.

    There you can see what is using the CPU. Shut down all other apps except Astro and see what's running besides Astro and Android System.
     
  5. bjanow

    bjanow Well-Known Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    2,763
    Likes Received:
    477
    Of course not, you haven't asked it. :eek:
     
  6. mdonova33

    mdonova33 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 23, 2010
    Messages:
    292
    Likes Received:
    6
    Thanks. Hopefully this works....what else could I do to figure it out?
    Sent from my ADR6300 using Tapatalk
     
  7. iowabowtech

    iowabowtech root@android:/ #

    Joined:
    May 2, 2010
    Messages:
    12,066
    Likes Received:
    8,532
    Kill apps 1 by 1. :D

    I'm sure there are other apps out there to detect usage also, plus there's the built in battery usage deal located in the same spot as the up/awake time stats but it doesn't go into individual app detail. I use Astro for all kinds of things so for me, it's the best route.
     
  8. mdonova33

    mdonova33 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 23, 2010
    Messages:
    292
    Likes Received:
    6
    Never mind. I shut down all apps and it fixed it. Thanks!

    Sent from my ADR6300 using Tapatalk
     
  9. iowabowtech

    iowabowtech root@android:/ #

    Joined:
    May 2, 2010
    Messages:
    12,066
    Likes Received:
    8,532
    Cool, it might resurface though when u start opening things up again. Keep an eye out for an offending app if the problem returns. Might have to 86 one of them to avoid a constant PIA and battery drain if your phone doesn't sleep.
     

Share This Page

Loading...