Update AusGeneral


Last Updated:

  1. animal10

    animal10 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Hi Guys & Gals

    Sorry for ne thread but...
    Anyone know when us poor sods in Australia will be getting Kies and Froyo update?
    On Optus...
    Sick of the lag problem for a start. Shame on Samsung:mad:
     

    Advertisement
  2. JiMMaR

    JiMMaR Well-Known Member

    Joined:
    Jun 12, 2010
    Messages:
    363
    Likes Received:
    57
    Froyo is not out yet , except for korean phones
    probably a week or 2
     
  3. FuchiK

    FuchiK New Member

    Joined:
    Sep 12, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I'm in the same boat as you.

    Just did a hard reset.
    Applied voodoo lag fix.

    Woah... much better than OCLF

    Give that a try.

    F ~_^
     
  4. animal10

    animal10 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
  5. stevesparke

    stevesparke Member

    Joined:
    Dec 1, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    I got my SGS 3 weeks ago. I've just done the firmware update. All seems fine to me.
     
  6. TradiePete

    TradiePete Member

    Joined:
    Oct 25, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    1
    Stumbled across this link a few minutes ago which suggested Froyo is available in Aus via Keys.

    How to update your Galaxy S with Android 2.2

    I've got a Stock SGS unlocked but originally Optus branded (I'm actually with 3)

    Just started up Kies and connected up the phone. It says I can upgrade the firmware - as opposed from every other time in the last 3 months when it said I was already on the latest version - so I'm doing it right now.

    Will post back to confirm whether I have Froyo or a brick.
     
  7. TradiePete

    TradiePete Member

    Joined:
    Oct 25, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    1
    Well....that was pretty painless.

    The whole thing took about 10 mins including downloading the update. A complete "hands off" experience which was perfect for a newbie like me but might disappoint those who like getting stuck into things. (then again, you probably already rooted your phone and got froyo months ago!)

    During the upgrade, it popped up a few screens, rebooted itself, stayed on the "S" splash screen for a little longer than I liked which caused me to think I did indeed end up with a brick, but then got over itself and completed it's normal start up.

    All contacts, apps and high scores from various downloaded games all still there. I just need to re-arrange my apps again as it has put back up the "Optus" icons on the home screen and move all mine back into the apps folder.

    A bit laggy at the start so I just switched it off and on again and it seems to be back to it's normal speed.

    For those of you interested in numbers it's Build number: FROYO.DTJP5 and baseband version DTJP3.

    So that's it. Froyo installed by probably the least tech savvy person on this forum.
     
  8. Scared

    Scared Active Member

    Joined:
    Nov 15, 2010
    Messages:
    35
    Likes Received:
    1
    I'm trying to connect my phone to Kies again to see if there is an update (You have given me hope) but now I can't get Kies to see my phone again :( curses.

    edit: yay, updating.
     
  9. kryzzay83

    kryzzay83 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 12, 2010
    Messages:
    103
    Likes Received:
    12
    Froyo rolled out in Australia last Monday/Tuesday. I believe Optus, Virgin, 3 are all on board the only carrier yet to release it is Telstra.
     
  10. Sly712

    Sly712 Member

    Joined:
    Jul 19, 2010
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    I tried the above, but no joy.

    I have a SGS from Optus that I got about 4 months ago, first time Kies ran I was told to update the firmware. It is now sitting at 2.1-update1 and it won't upgrade to 2.2 :(

    Anybody got any other suggestions?
     
  11. stevesparke

    stevesparke Member

    Joined:
    Dec 1, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    I'd suggest Un-installing & re-installing Kies. But I'm tech-spazzy so this suggestion is coming from a place of sheer ingnorance (but also sheer bliss!)
     
  12. smiley1960

    smiley1960 Active Member

    Joined:
    Feb 24, 2010
    Messages:
    31
    Likes Received:
    1
    you need the latest Kies to upgrade. make sure you've upgraded to ver 1.5.3.1013_102. it won't work on a previous version. Btw, after upgrading Kies, make sure you reboot your PC.
     
  13. TradiePete

    TradiePete Member

    Joined:
    Oct 25, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    1
    @sly712 - just agreeing with the previous comments. I indeed had version 1.5.3.1013_102 of kies installed for my "look no hands" upgrade.

    Hope it goes smoothly....
     
  14. byrt

    byrt New Member

    Joined:
    Dec 4, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Does anyone knows how to install the upgrade from an apple mac?
     
  15. smiley1960

    smiley1960 Active Member

    Joined:
    Feb 24, 2010
    Messages:
    31
    Likes Received:
    1
    you'll either need to use bootcamp with windows or windows emulation software like parallels or vmware fusion (there's a freebie from sun as well) and run kies from windows.
     
  16. smiley1960

    smiley1960 Active Member

    Joined:
    Feb 24, 2010
    Messages:
    31
    Likes Received:
    1
    Btw, you can also ask a "good" friend to install on their laptop and bluetooth the upgrade.
     
  17. Sly712

    Sly712 Member

    Joined:
    Jul 19, 2010
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Tried that....:(

    Tried that too...:(

    Starting get annoyed by the fact Samsung won't release 2.2 non-stock upgrades.
     
  18. smiley1960

    smiley1960 Active Member

    Joined:
    Feb 24, 2010
    Messages:
    31
    Likes Received:
    1
    I hate to be repetitive, but have you definitely re-booted your PC after upgrading your Kies? In Vista (my current OS) Kies will not update the registry until a reboot.
     
  19. Sly712

    Sly712 Member

    Joined:
    Jul 19, 2010
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    WooHoo!!! I have Froyo :D

    Okay long story short, after multiple restarts, switching phones off/on etc. I decided I would uninstall/reinstall Kies (for like the 6th time). Here is what happened......

    1) Uninstalled Kies, rebooted
    2) Download Kies, update to latest version
    3) Rebooted PC
    4) Attempted to apply registry fix as per APC mag suggestion
    5) Registry fix threw error saying phone need to be connected to Kies first
    6) Connected phone to Kies and behold a message popped up saying updates available for my phone!!!
    7) WTF, I thought, could this be true??!!!
    8) YES, upgrade complete!!!!
    9) Updated the wifes phone too!!!!

    I am liking 2.2 so far, although, ATK and Lookout don't seem to work as well as they did under 2.1.
     
  20. smiley1960

    smiley1960 Active Member

    Joined:
    Feb 24, 2010
    Messages:
    31
    Likes Received:
    1
    i'm glad you're up and running now. good luck!
     

Share This Page

Loading...