"update disabled because of your network status"


Last Updated:

  1. gab2409

    gab2409 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 14, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    1
    I occassionally get this message when I unlock my screen. Does anyone know what update it is referring to? Facebook? OTA updates? Appbrain? Is there a way to fix this?

    The only things I have set to auto sync are gmail and facebook. Facebook is only set to once a day, though.
     

    Advertisement
  2. IPvFletch

    IPvFletch Well-Known Member

    Joined:
    Jun 6, 2010
    Messages:
    441
    Likes Received:
    28
    Go into Market and go to Menu > Downloads. From there it will show you what updates are available for your apps, if any. No idea otherwise though. You can go manually run all the system updates if you want, under About Phone.
     
  3. Emrys

    Emrys Well-Known Member

    Joined:
    May 27, 2010
    Messages:
    53
    Likes Received:
    3
    I get this message too, only thing I can think of is maybe the Weather widget.
     
  4. gab2409

    gab2409 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 14, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    1
    I have my weather disabled. I was thinking that maybe it was layars or something that uses the GPS that was running in the background, as that is disabled. I turned off update notifications in the Market app as a test, because I solely use Appbrain for updates.
     
  5. sikclown

    sikclown Well-Known Member

    Joined:
    Nov 21, 2009
    Messages:
    1,910
    Likes Received:
    965
    Do y'all have Always on Mobile Network unchecked?
     
  6. IPvFletch

    IPvFletch Well-Known Member

    Joined:
    Jun 6, 2010
    Messages:
    441
    Likes Received:
    28
    I don't know what that is, but mine IS CHECKED.
     
  7. gab2409

    gab2409 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 14, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    1
    mine is unchecked. I assume I should change that?
     
  8. sikclown

    sikclown Well-Known Member

    Joined:
    Nov 21, 2009
    Messages:
    1,910
    Likes Received:
    965
    Well it depends. It sounds like you are getting that error because some app want Always On Internet but leaving that unchecked increases battery life so it depends on how agreevating that notification is to you. That may not actually even be the problem but it does tell you it may cause some problems by leaving it unchecked.
     
  9. IPvFletch

    IPvFletch Well-Known Member

    Joined:
    Jun 6, 2010
    Messages:
    441
    Likes Received:
    28
    I can get 40 hours on a single charge with this ON, so I would turn it ON then.
     
  10. gab2409

    gab2409 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 14, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    1
    excellent. thanks, everyone.
     
  11. anleva

    anleva Well-Known Member

    Joined:
    May 29, 2010
    Messages:
    59
    Likes Received:
    2
    I have also been getting this message "update disabled because of your network status" occasionally. Did you determine it was from having "always on mobile data" unchecked? I noticed mine was unchecked as well so I will check it and see what happens.
     

Share This Page

Loading...