Uploading big file to internal SD problemSupport


Last Updated:

  1. InfernalH

    InfernalH Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 25, 2010
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Hello,

    I have one issue with my Galaxy - I can't upload big files. It just drops a USB connection. For example I'm trying to upload something like 100-200MB file and it just drops and reconnects in a few minutes without uploading it correctly.

    Currently I'm using linux, but it has the very same issue on windows (tried that already)

    Any ideas? I have usb debugging on, tried without it but no difference

    P.S.: this issue occured in 1.5 and 1.6, just annoyed me enough to start looking for a solution...
     

    Advertisement
  2. Mr.DNA

    Mr.DNA Well-Known Member

    Joined:
    Jul 29, 2009
    Messages:
    124
    Likes Received:
    3
    I have observed this problem as well (also using linux) when attempting to transfer large wav files. Although the transfers are successful sometimes, it usually drops the usb connection as you described.

    The only workaround I have found is to pull out the external sd card and transfer the files directly to that. If you then want them on the internal sd, you might have better luck transferring from one card to another within the phone (thus bypassing the usb connection to pc).
     
  3. InfernalH

    InfernalH Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 25, 2010
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    I don't have external SD card yet so this workaround won't work for me... Anyway thank you for the tip, maybe it will save few hours for anyone else

    Any other ideas how to fix/workaround this issue?
     
  4. KlaymenDK

    KlaymenDK Well-Known Member

    Joined:
    May 29, 2009
    Messages:
    1,217
    Likes Received:
    130
    Hmm, I've had no such problems. I even used my phone to move a huge DVD iso between computers without a problem.
    FYI, that was on the K4 firmware, if it matters.
     
  5. InfernalH

    InfernalH Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 25, 2010
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Well, never had K4 firmware :)
     
  6. Bomberman

    Bomberman Well-Known Member

    Joined:
    Sep 3, 2009
    Messages:
    342
    Likes Received:
    10
    Try a different PC. I get this on my desktop (it is Win7 though :p) but my XP laptop is fine.
     
  7. InfernalH

    InfernalH Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 25, 2010
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Tried that on my PC and Laptop - it's the same. Will try on the 3rd :) Maybe my USB cable is causing this?
     
  8. Bomberman

    Bomberman Well-Known Member

    Joined:
    Sep 3, 2009
    Messages:
    342
    Likes Received:
    10
    Hmm. Dont use a USB extender/Hub and see if that helps? I do recall reports of 3rd party cables being iffy, is it the original?
     
  9. damuffinman

    damuffinman Well-Known Member

    Joined:
    Aug 9, 2009
    Messages:
    203
    Likes Received:
    13
    That's hardly a solution, you're just avoiding the problem :p

    Perhaps it's a Driver issue?
     
  10. Bomberman

    Bomberman Well-Known Member

    Joined:
    Sep 3, 2009
    Messages:
    342
    Likes Received:
    10
    It's a Samsung Galaxy, you kind of have to get used to that :D
     
  11. InfernalH

    InfernalH Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 25, 2010
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Bomberman, it's the original :(

    damuffinman, I guess it's not driver because the same problem occurs on windows and two different versions of Linux. I guess they don't use the same drivers :)
     
  12. mrqs

    mrqs Well-Known Member

    Joined:
    Sep 28, 2009
    Messages:
    1,446
    Likes Received:
    92
    transfer via wifi instead? slower i know, but if it works...
     
  13. InfernalH

    InfernalH Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 25, 2010
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Yeah, doing that almost all the time when this bug appears :)
     
  14. mrqs

    mrqs Well-Known Member

    Joined:
    Sep 28, 2009
    Messages:
    1,446
    Likes Received:
    92
    i actually rather transfer stuff via wifi because the ringtones always get messed up after mounting the sd
     
  15. InfernalH

    InfernalH Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 25, 2010
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Well, at the moment I need to transfer ~2gb file and usual download crashes bacause of some reason
     
  16. Bomberman

    Bomberman Well-Known Member

    Joined:
    Sep 3, 2009
    Messages:
    342
    Likes Received:
    10
    Goddam that's sooo annoying :mad:
     
  17. Cougar

    Cougar Well-Known Member

    Joined:
    Aug 28, 2009
    Messages:
    420
    Likes Received:
    16
    Are you using a cable direct to the PC, or a poxy USB hub? I've seen issues (not with the phone but with USB generally) when running through a cheap hub that go away when you connect directly.
     
  18. mrqs

    mrqs Well-Known Member

    Joined:
    Sep 28, 2009
    Messages:
    1,446
    Likes Received:
    92
    [​IMG]
     
  19. Cougar

    Cougar Well-Known Member

    Joined:
    Aug 28, 2009
    Messages:
    420
    Likes Received:
    16
    Note to self: don't post on forums before you've had any coffee of a morning.
     
  20. Cougar

    Cougar Well-Known Member

    Joined:
    Aug 28, 2009
    Messages:
    420
    Likes Received:
    16
    Ok then; how about trying it using EStrong's File Manager, pulling the files over WiFi rather than USB, or pushing them using an Android FTP server perhaps?
     
  21. mrqs

    mrqs Well-Known Member

    Joined:
    Sep 28, 2009
    Messages:
    1,446
    Likes Received:
    92
    [​IMG]
     
  22. Cougar

    Cougar Well-Known Member

    Joined:
    Aug 28, 2009
    Messages:
    420
    Likes Received:
    16
    Argh!
     
  23. zaniku1

    zaniku1 Member

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    I have transferred 1.47 G file without problem

    Note: 1.6 with Galaxo 1.6.1 and Win7
     

Share This Page

Loading...