USB Problems??


Last Updated:

  1. rob989_69

    rob989_69 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 15, 2010
    Messages:
    159
    Likes Received:
    17
    My phone has been working fine, up till last night. All of a sudden when I plug it into USB I get an error that there was a device malfunction. In dev man there's a Microsoft WPD FileSystem Volume that windows says cannot start properly, and a unknown device under USB.

    I've system restored, I've power drained, I've tried on 3 pc's. Same thing. All pc's are running windows 7 64 bit.

    Any ideas?
     

    Advertisement
  2. digger44

    digger44 Member

    Joined:
    Jul 22, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    I had a problem where (all of a sudden) the PC just would not see the Captivate... no reaction at all when you plugged in the cable! I un-installed / re-installed the drivers... uninstalled Kies (don't waste your time with this app)... changed the USB drivers... nothing. I even restored my PC to when I know it was working... still nothing. After all of this, it dawned on me (OK... I'm an idiot) to re-start the Captivate (turn it off, then turn it on). Guess what... So, just in case you haven't done this...
     
  3. rob989_69

    rob989_69 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 15, 2010
    Messages:
    159
    Likes Received:
    17
    Thanks for the reply, yeah, it's been rebooted a number of times since this started.
     
  4. djsmvp

    djsmvp Active Member

    Joined:
    Jul 13, 2010
    Messages:
    36
    Likes Received:
    2
    Im having USB problems as well with Windows 7 32bit. It either wont react, device malfunction, or connect if im lucky. Usually reinstalling the drivers have helped but its usually short lived.
     
  5. rob989_69

    rob989_69 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 15, 2010
    Messages:
    159
    Likes Received:
    17
    Yeah, I've reinstalled drivers every which way. I'm convinced it's the phone or the cable because it happens on 3 different computers, two of which have never been connected before.

    I recently setup Clockworks ROM backup and I'm wondering if that had something to do with it.
     
  6. rob989_69

    rob989_69 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 15, 2010
    Messages:
    159
    Likes Received:
    17
    Anyone else have any clues? I'm really stuck here, I Can't get my pc to see it therefor can't even reflash to stock??
     
  7. acp

    acp Well-Known Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    996
    Likes Received:
    71
    I can't get my Win7 64bit to see the phone, at all....I plug it in, it says usb connected on the phone, but I never see anything on my computer.
     
  8. rob989_69

    rob989_69 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 15, 2010
    Messages:
    159
    Likes Received:
    17
    Pull down your notification bar and click USB then Mount. Also need to be in Mass Storage mode.
     
    acp likes this.
  9. acp

    acp Well-Known Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    996
    Likes Received:
    71
    lol oops
     
  10. rob989_69

    rob989_69 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 15, 2010
    Messages:
    159
    Likes Received:
    17
    No problems.
    Pretty much given up on my issue. Gonna try at work tomorrow. If that's no good ill take it to the art store.
     

Share This Page

Loading...