Use EVO as PMP?Support


Last Updated:

  1. adamtyree

    adamtyree New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 31, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    A friend of a friend has offered to sell me his EVO, but I only want to use it as an Android PMP (I have an iPhone as my main phone.) If the phone is factory reset, can I go through the initial setup process without having a Sprint account?
     

    Advertisement
  2. uniquenameEVO

    uniquenameEVO Well-Known Member

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Messages:
    649
    Likes Received:
    103
    You should be fine turning off the mobile network and using wifi.

    Seems a bit odd if you have an iphone already...but enjoy.
     
  3. adamtyree

    adamtyree New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 31, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Thanks for the info.

    Yeah, I love my iPhone (and don't think I'm quite ready to ditch it,) but I'd be lying if I said I wasn't interested in Android.
     
  4. Caloy

    Caloy Well-Known Member

    Joined:
    Jan 16, 2010
    Messages:
    1,871
    Likes Received:
    200
    forgive me for being naive but does PMP mean Portable Media Player?
     
  5. dr g

    dr g Well-Known Member

    Joined:
    Jun 7, 2010
    Messages:
    589
    Likes Received:
    187
    Will work fine over wifi
     
  6. adamtyree

    adamtyree New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 31, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Yup, that's what PMP stands for.

    I figured it would work fine over wifi only, I was just worried that it would be impossible to get past the original setup without a Sprint account / Sprint activation.
     
  7. uniquenameEVO

    uniquenameEVO Well-Known Member

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Messages:
    649
    Likes Received:
    103
    My guess is you would have to cancel setup, turn on wifi, then link it to a google account.
     
  8. sitlet

    sitlet Banned

    Joined:
    Apr 11, 2010
    Messages:
    5,867
    Likes Received:
    633

    The phone will try to activate itself when you turn it on, and everytime you reboot the phone. But all you have to do is cancel the activation. I'm not sure if there is a way to completely block the activation. Maybe if you take it to a sprint store they can clear the ESN/phone number out of it so it never comes up.
     

Share This Page

Loading...