Using Google Apps PremierGeneral


Last Updated:

  1. jcl247

    jcl247 New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I'm anxiously awaiting my new incredible and am curious about the setup. I have a Google Apps Premier account (paid version) that allows me to use my company email address through google servers. Since my login for this account is not a gmail address with the phone recognize it for setup purposes? I do have a standard gmail account as well but all of my mail goes thorugh the apps service.
    Has anyone tried it with a google apps login?
     

    Advertisement
  2. prchohan

    prchohan Member

    Joined:
    Apr 19, 2010
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    I have a Google Apps standard and it works great. One thing though (and maybe I did something wrong). When using HTC's "Mail" application none of my calendar and contacts came thru. So I had to remove that account (by hard reset) and then used the "Gmail" application. Now I have all of my contacts and calendars syncing up too. Not sure if the same applies to you too (I wanted calendar and contacts). Also, if you have contact groups "Friends", "Family" and "Co-workers" make sure you rename them (e.g. MyFamily) because there's a known Android defect where those groups will be recognized on phone but will get deleted on the Gmail web app (on PC). The contacts stay but the group association is gone.
     
  3. Rubik76

    Rubik76 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    546
    Likes Received:
    158
    There are multiple options for account selection when you set up your phone. Presumably one would support your account type.
     
  4. jcl247

    jcl247 New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Thanks for the replies, I do want calendar, contacts, etc. Worst case I'll just have to set things up like I have my WinMo phone, using activesync to pull from googles server, it can act like an exchange server. There are multiple discussions on this, i was just hoping for an easier way.
     
  5. prchohan

    prchohan Member

    Joined:
    Apr 19, 2010
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Don't know what you mean. It's all automatic push. Why would you have to set up activesync way?
     
  6. Rubik76

    Rubik76 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    546
    Likes Received:
    158
    I think this was in reference to the premier account not being an "@gmail.com" account (and thus possibly not working with the native GMail client).
     
  7. tarponbeach

    tarponbeach Well-Known Member

    Joined:
    Nov 3, 2009
    Messages:
    359
    Likes Received:
    68
    I have Google Apps Premier, and setup was a breeze. I simply entered my email address (example: xxx@mydomain.com), Google apps password, and everything setup automatically.

    Works perfectly, except for some images in email not displaying, but that was a problem on my Eris as well.
     
  8. yelley

    yelley Member

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    I have 5 email accounts on mine. 1 is an Exchange account for work, 1 Gmail & 3 pop3 accounts. All of them sync to my calendar. You have the option to select which calendars you want to display. They are color coded based on which account the info is coming from.

    I just got the phone yesterday, had the Eris before. The one thing I truly like about this phone is when you go to switch between email accounts, it now indicates which account has the unread mail. On the Eris I would either have to go into the Notification screen to see which account it was or just click through all of them.
     
  9. mundyb

    mundyb Active Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    37
    Likes Received:
    8
    As I use my phone for business first, personal second, I had the same fear. When I got the phone I set up my Google Apps account FIRST, because this becomes your default account for your app store purchases. If you want to use your personal account as your App Store account, you'll need to set that one up first.

    Someone else may know how to change the default account, but this is a problem I ran into when I rooted my Moto Droid. I set up the wrong one first, and all my Market purchases disappeared. I then wiped the phone again and set my Google Apps account up first and everything worked fine.
     
  10. jcl247

    jcl247 New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Correct, that is what I was worried about.

    Great!! Exactly, what I wanted to hear. Now if FedEX would hurry up!!!!
     
  11. tarponbeach

    tarponbeach Well-Known Member

    Joined:
    Nov 3, 2009
    Messages:
    359
    Likes Received:
    68
    Yup, all folders show up also.... very good integration. The only thing that I have not been able to do is to create a new folder on the Inc., but that is not a deal breaker for me.
     

Share This Page

Loading...