Using phone w/o internet


Last Updated:

  1. zita

    zita New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Is there a way to use the Droid phone without accessing the internet? I am sailing in Belize next week and don't want to be paying data charges for constant internet. If I put in airplane mode, I don't have a phone. Any suggestions??
     

    Advertisement
  2. tigrr07

    tigrr07 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    130
    Likes Received:
    7
    I set mine to not use data when roaming..

    Settings > wireless controls > mobile network settings > data roaming

    This is on my HTC Magic.
     
  3. tigrr07

    tigrr07 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    130
    Likes Received:
    7
    I set mine to not use data when roaming..

    Settings > wireless controls > mobile network settings > data roaming

    This is on my HTC Magic.
     
    zita likes this.
  4. zita

    zita New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Thanks for the great advice. I'll give it a try.
     
  5. zita

    zita New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    One more question...is the text messaging function on Droid an internet function or a phone function like on other phones? Will I have to have my data/internet connected to access the text function?
     
  6. IOWA

    IOWA Mr. Logic Pants Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    8,852
    Likes Received:
    2,367
    Phone function. Are your sure your droid will even work there? Most of the world uses GSM and verizon uses CDMA, and even IF they use CDMA, it has to be on the right bands....
     
  7. zita

    zita New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Yes, I checked with Verizon and the Droid will work on the CDMA network and Belize is on that network.
     
  8. Kronite

    Kronite Active Member

    Joined:
    Mar 12, 2010
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    To be 100% sure, you can call your carrier and ask them to block data when roaming as well. That way you don't have to worry about forgetting it later ;)
     
  9. takeshi

    takeshi Well-Known Member

    Joined:
    Dec 6, 2009
    Messages:
    3,354
    Likes Received:
    281
    IIRC there's some APN app that you can use to block data usage.

    Unless you use the GV app for SMS.
     
  10. IOWA

    IOWA Mr. Logic Pants Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    8,852
    Likes Received:
    2,367
    Yeah but GV isn't real sms :p
     

Share This Page

Loading...