using sp recovery- sd card constantly corrupt


Last Updated:

  1. TehNerd

    TehNerd Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    1
    Hey guys, I have been using sp recovery, with kangerade 5.0.9 and chevy 1.2. I have run backups with sprecovry, but the next time I go into sp recovery and attempt backup it says sd card corrupt, giving me the error #31. I haven't connected to my computer since the last time I formatted and the only thing other than a charger I have connected is the droid dock. I can't figure out what could cause this issue. Any help would be greatly appreciated thanks guys!
     

    Advertisement
  2. TehNerd

    TehNerd Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    1
    Update: I formatted, then did one backup and downloaded nextang oh the phone, when I save pictures or something they show up just fine, only sprecovery says the sd is corrupt.
     
  3. BenDroid

    BenDroid Well-Known Member

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    200
    Likes Received:
    13
    This may sound crazy, but I had a similar thing happen to me and this is what I did. Download ROM Manager on the marketplace. Then flash clockwork recovery. Then immediately just reflash the alternate recovery (found toward the bottom). It will reflash SP Recovery. Then try again.
     
  4. TehNerd

    TehNerd Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    1
    hmm, what about just staying with clockwork?
     
  5. OMJ

    OMJ Bazinga VIP Member

    Joined:
    Nov 27, 2009
    Messages:
    3,290
    Likes Received:
    825
    sounds like a better plan to me
     
  6. vincentp

    vincentp Well-Known Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    1,640
    Likes Received:
    59
    Either recovery will work, but it's probably the recovery that is corrupt, not the SD Card.
     
  7. TehNerd

    TehNerd Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    1
    well, flashed clockwork, backup worked flawlessly, still not sure what has happened to sprecovery but i would love to figure it out.
     
  8. TehNerd

    TehNerd Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    1
    you sir re correct, thank you all for your input.
     
  9. TehNerd

    TehNerd Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    1
    well, i've noticed one more thing, i tried backing up through clockwork mod, failed with the same error from sprecovery, says can't mount sd:/dev/block/mmcblk0
     

Share This Page

Loading...