V CAST media managerSupport


Last Updated:

  1. Trice

    Trice Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 28, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Anyone else getting a tab for Verizon's V CAST media manager popping up in your browser every time you charge your Droid X via computer? Kind of annoying; if anyone knows how to stop it I'd appreciate it.
     

    Advertisement
  2. Guardsix

    Guardsix Guest

    Yes. Look at your hidden notification icons on your desktop. Should be down there on the right. Look for the "M" for Motorola. Right-click on that and you should have an option checked that launches the Verizon Media Manager page. Uncheck it and your good.

    Anyone else notice that VCast Media Manager is only for 32-bit OS? Won't even load on my Win7 64-bit laptop.
     
  3. Trice

    Trice Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 28, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Ah ha. Should have thought to look on the computer itself, duh. But I hide virtually all my icons so I didn't see the "M" anyway. Many thanks.
     
  4. Jayme

    Jayme Well-Known Member

    Joined:
    Jul 7, 2010
    Messages:
    362
    Likes Received:
    13
    thanks!
     
  5. Gareee

    Gareee Well-Known Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    661
    Likes Received:
    31
    I was getting it, but finally did a system restore before I installed the motorola drivers today. Windows 7 still sees the droid as another portable drive, so I'm happy now, because that killed it.
     
  6. CWP37

    CWP37 New Member

    Joined:
    Jul 21, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Has anyone actually used the vcast media manager? If so, how is it?
     
  7. klawria

    klawria Member

    Joined:
    Jul 24, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    1
    I used it the first time I connected my X to my PC...thinking it would have gotten better in 2 years since I had the LG Voyager. It has not changed much at all, still a boring utility. You can skip all of that and just use your windows explorer to copy and data back and fourth....

    just my .02
     
    zandroidx likes this.
  8. Wolfhere

    Wolfhere New Member

    Joined:
    Aug 7, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
  9. OrderFromChaos

    OrderFromChaos Well-Known Member

    Joined:
    Jul 21, 2010
    Messages:
    196
    Likes Received:
    23
    That's what I use on my Windows 7 64 bit with no issues too. I tried using DoubleTwist and Windows Media Player but they weren't transferring my playlists over correctly. The only thing that I saw with Motorola's Media Link was that is was rather plain (not a big deal for me), and that the playlists took a while to show up on my phone. I don't know if this had to do with any indexing on the phone, software, combination of both, etc., but when I opened the media player on the phone the next day all my playlists were there.
     
  10. echz

    echz New Member

    Joined:
    Aug 10, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0

    thank GOD i found this post... i was getting ready to just edit my hosts file and route that webpage somewhere, it was getting VERY annoying. Thanks!!
     
  11. dibs ODDJOB

    dibs ODDJOB Well-Known Member

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    416
    Likes Received:
    107
    I've got an Incredible that just got 2.2. This stupid popup keeps happening to me. However, I don't see a little M for Motorola, since this is obviously an HTC phone and I don't even have any software syncing software installed. Any solutions?
     
  12. Hightech

    Hightech Well-Known Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    173
    Likes Received:
    26
    Ditto.....solution would be appreciated!

     
  13. kayst

    kayst Well-Known Member

    Joined:
    Apr 14, 2010
    Messages:
    432
    Likes Received:
    63
    Stop Windows pop-up when connected via USB: (instructions for Incredible - guess they'd be the same for the DX?)
    Dial ##7764726
    Hit Call
    Type Password is 000000 (6 0s)
    Hit Feature Settings
    Choose CD ROM
    Click Disable
    Hit menu, commit modifications (it will say no item changed)
     
    paulmz, dcsurg and dibs ODDJOB like this.
  14. dcsurg

    dcsurg New Member

    Joined:
    Sep 6, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    The trick worked on my Incredible... that Verizon software is annoyingly intrusive.
     
  15. JohnPriest

    JohnPriest New Member

    Joined:
    Sep 16, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Brilliant!
    That fix worked perfectly!
    Thank you.
     
  16. radioflyer39

    radioflyer39 New Member

    Joined:
    Aug 30, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Thanks, kayst. This worked for me. Leaves me wondering what we would all do without forums. Without your instructions, how would any typical user have a clue how to do this?
     
  17. kayst

    kayst Well-Known Member

    Joined:
    Apr 14, 2010
    Messages:
    432
    Likes Received:
    63
    As I say almost daily, God Bless the Internet!
     
  18. droidiord

    droidiord New Member

    Joined:
    Oct 15, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I agree - very annoying - thanks!

    On the VCMM website, when I took the "Getting Started" option, Trend Micro BLOCKED the download site.

    I'm glad it did now!!
     
  19. Paul_A/V

    Paul_A/V New Member

    Joined:
    May 5, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Unfortunately "Feature Settings" did not show up as an option on my Droid X. Any suggestions where else CD ROM would be located in this list of options?


    Regards,

    Paul
     
  20. Rostan

    Rostan Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    I downloaded it as the only disappointment I have with the Andoid is it has nothing that compares to Itunes to manage your media. I spent a couple hours downloaded music art and updating all my files.

    Plus Side:
    It has an easy to use Auto-Correct feature that will search for and suggest missing data on your songs.

    Down Side:
    After updating all my music and copying the files back into my phone (I found no features that just allow you to sync). After all that none of the changes I made using the V-Cast appeared in my phone. All the songs with unknown genres or albums had not changed. I tried this using both Power Amp my favorite music player and the stock player. With both the V-Cast changes had not been applied.

    Summary:
    So unless V-Cast comes out with a music playing app that syncs with the media manager I just don't see this helping with anything. :(
     
  21. Rostan

    Rostan Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Tried this but none of the Options were CD ROM or anything like it.
     

Share This Page

Loading...