General Videos stop playing after 1-2 seconds, but sound doens't.

Discussion in 'Android Devices' started by Anducks, Jan 6, 2010.

  1. Anducks

    Anducks Active Member
    15

    Jan 5, 2010
    28
    0
    15
    I loaded about 4 gigs worth of videos (About 160 different clips) onto my 8 gig SD card. When I try to play a video, the video freezes after about 1-2 seconds, but the sound keeps playing.

    Is there any way to solve this? There's just over 3 gigs of free space on the card.
     

    Advertisement
  2. HunterJohnson

    HunterJohnson Well-Known Member
    16

    Jan 4, 2010
    51
    2
    16
    vb
    Have the same problem. Trying to trouble shoot now
     
  3. Anducks

    Anducks Active Member
    15

    Jan 5, 2010
    28
    0
    15
    If you find a fix, let me know.
     
  4. Carl C

    Carl C Well-Known Member
    128

    Sep 11, 2009
    6,062
    38
    128
    Student
    London
    Have you tried playing it on an alternative video player on the android market? :)
     
  5. dave.helm

    dave.helm Active Member
    16

    Nov 5, 2009
    34
    1
    16
    This thread needs more attention!

    I am having this problem from movies I download from other sites. My personal vids look and play great. The DL ones don't.

    If a primary feature of the phone doesn't work it si a huge factor for me. ANYONE have any ideas?


    Daver
     
  6. mpciii

    mpciii Well-Known Member
    18

    Dec 9, 2009
    87
    10
    18
    VA
    I downloaded a few movies from blackberryreadyvids.com and haven't had any trouble playing them through the stock player in the album. I haven't transferred any home movies yet but have taken some vids with the phone and they play fine as well.
     
  7. jaybigboy34

    jaybigboy34 Active Member
    15

    Jan 14, 2010
    41
    0
    15
    I didn't see this post or I would have just posted here. I am having the same problem. Is there a fix for this?
     
  8. jaybigboy34

    jaybigboy34 Active Member
    15

    Jan 14, 2010
    41
    0
    15
    What player would fix it?
     
  9. HunterJohnson

    HunterJohnson Well-Known Member
    16

    Jan 4, 2010
    51
    2
    16
    vb
    i tried a few of the free players from the market( i searched for video and downloaded about 5) and none of them worked.

    I would click on a video link on a website and it would open and the problem would occure still. I gave up after trying about 5 different apps from the market.
     
  10. jaybigboy34

    jaybigboy34 Active Member
    15

    Jan 14, 2010
    41
    0
    15
    This doesn't sound good.
     
  11. HunterJohnson

    HunterJohnson Well-Known Member
    16

    Jan 4, 2010
    51
    2
    16
    vb
    your right it doesnt. I was reading another thread about Media Messages being split between there sounds and video when recieved from others. I think this might have something to do with this.
     
  12. jaybigboy34

    jaybigboy34 Active Member
    15

    Jan 14, 2010
    41
    0
    15
    Part of the Internet is watching videos. If this doesn't work, then that takes away half the purpose for data package!
     
  13. jaybigboy34

    jaybigboy34 Active Member
    15

    Jan 14, 2010
    41
    0
    15
    Bump. Has anyone figured out a fix for this yet?
     
  14. McFluffnStuff

    McFluffnStuff Active Member
    16

    Mar 2, 2010
    42
    7
    16
    Bumping this because my dad has the same problem. He transferred his old phone's videos onto the Eris but theyre not playing and he's getting disgruntled.


    Anybody ever find a fix for this?
     
  15. OfTheDamned

    OfTheDamned The Friendly Undead
    VIP Member
    813

    Oct 29, 2009
    9,692
    8,365
    813
    Right Behind You
  16. McFluffnStuff

    McFluffnStuff Active Member
    16

    Mar 2, 2010
    42
    7
    16
    Its MPEG-4. I'll try it out and see if it works, thanks.
     
  17. SirSlayer

    SirSlayer Well-Known Member
    113

    Feb 18, 2010
    875
    455
    113
    QA Engineer
    San Diego, CA.
    This has been an issue in all versions, 1.5, 2.1 leak 1, and 2.1 leak2. What I did was re-encode the movies files and tested them and they worked. I converted them all to .wmv which made them a little bigger but its worth it if they work. I will try to find the application I used and post it here though any movie converter or encoder should work.

    Here is the link I found that helps fix the issue you guys are having:
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=441063

    Enjoy!
     

Share This Page

Loading...