Villain & Vanillain: What is the difference?


Last Updated:

  1. Budius

    Budius Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 14, 2010
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    I'm kinda newbie on the subject as I have my Hero for only 2 weeks and only rooted when HTC decided to postpone to July.

    now I'm on Vanillain ... and after I installed it I started seeing a lot of stuff about Villain (which at the beginning I didnt noticed it was a different one)...

    so the question:
    was the difference?
     

    Advertisement
  2. Jaffa

    Jaffa Well-Known Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    1,185
    Likes Received:
    91
    Different ROM, developed by someone else, and it has no Sense. Villain is the rom you want!
     
  3. Xyro

    Xyro 4 8 15 16 23 42 Moderator

    Joined:
    Dec 1, 2009
    Messages:
    12,757
    Likes Received:
    8,888
    Villain is most like the normal hero, it has the same user interface (called HTC Sense). Vanillain is a play on words with vanilla, and means android without HTC sense.
     
  4. Budius

    Budius Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 14, 2010
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    thanks guys,

    but I guess the one I want would be the vanillain... cause personally I prefer the nexus UI better than the sense UI...

    but then it lies the questions on stability, speed, performance... I already noticed that vanilain is not the best on those terms

    -----

    well.. I just finished installing villain and it's bootin up now... let's see what happens
     
  5. Xyro

    Xyro 4 8 15 16 23 42 Moderator

    Joined:
    Dec 1, 2009
    Messages:
    12,757
    Likes Received:
    8,888
  6. Budius

    Budius Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 14, 2010
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    before rooting I was already using the hero without the sense UI... maybe I can do the same on the villain...

    thanks for the link.. I'll check it
     
  7. Jaffa

    Jaffa Well-Known Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    1,185
    Likes Received:
    91
  8. Budius

    Budius Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 14, 2010
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Xtiro,

    I've installed that rom u pointed me...
    I had some initial trouble setting up the mobile data network as it was not recognizing automatically.
    1st I thought the radio thing, updated and nothing.
    then I noticed the APN thing empty and the option to manually add one.. so there you go.. Google -> t-mobile uk apn .... add whatever I found on the resul and is the fastest ROM I tested and it uses a nexus style UI... sweet =)
     
  9. Xyro

    Xyro 4 8 15 16 23 42 Moderator

    Joined:
    Dec 1, 2009
    Messages:
    12,757
    Likes Received:
    8,888
    Oh yeah, I didn't realise it was a missing APN at first either :p
     

Share This Page

Loading...