Virtual keyboard does not appear


Last Updated:

  1. galaktiker

    galaktiker Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    When I open SMS applications (like Handcent or Chomp) and try to type messages, the keyboard just doesn't appear when I tap the screen. Please help me to make the keyboard work properly...
     

    Advertisement
  2. jarome

    jarome Member

    Joined:
    Apr 29, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    5
    Apps open that require typing, and I can't get the keyboard to appear. Is there some hotkey to do this?
     
  3. barnacles

    barnacles Well-Known Member

    Joined:
    Feb 27, 2010
    Messages:
    406
    Likes Received:
    32
    I assume your tapping IN the text field right.. dumb question potentially, but you'd be surprised. Try holding down menu when your cursor is in the text feel and see what happens.
     
  4. dan330

    dan330 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2010
    Messages:
    11,596
    Likes Received:
    3,221
    Hi
    In handcent >in settings.. there is a setting to auto keyboard.
    Look for it
     
  5. galaktiker

    galaktiker Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Menu appears, not keyboard.
     
  6. galaktiker

    galaktiker Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    You mean 'auto on-screen keyboard'? I tried to turn off and turn on this function. With no result...
     
  7. Xyro

    Xyro 4 8 15 16 23 42 Moderator

    Joined:
    Dec 1, 2009
    Messages:
    12,757
    Likes Received:
    8,888
    That only affects SMS notifications, it's meant to bring up the keyboard for a reply before you click into the text box. So if the keyboard won't open to start with that won't help.

    jarome, if you go to settings > language and keyboard, have you got any alternative keyboards installed/enabled? If you click once in a textbox so the cursor appears and then long press in the textbox do you get the option to change input method?

    galaktiker, do alternative keyboards from the market open in sms apps?
     
  8. galaktiker

    galaktiker Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Alternative keyboards do not solve the problem. They simply don't appear in edit fields. Just like original one.
     
  9. barnacles

    barnacles Well-Known Member

    Joined:
    Feb 27, 2010
    Messages:
    406
    Likes Received:
    32
    Try a reset? It almost seems as if the apk is corrupted or something. However if thats the case I'd assume market keyboards would work. But I don't know, my guess is SOMETHINGS corrupted. If you can't figure it out resetting might be the next step.
     

Share This Page

Loading...