Virus Airborne RC1.1 install help


Last Updated:

  1. Iczer

    Iczer Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 22, 2010
    Messages:
    143
    Likes Received:
    5
    Do I need to revert back to my base backup before I install Virus rom? I installed it over my Fresh 3.3 install and now I'm unable to mount the sd card and my android keyboard keeps force closing.
     

    Advertisement
  2. exclamation_mark

    exclamation_mark Well-Known Member

    Joined:
    Jul 4, 2010
    Messages:
    406
    Likes Received:
    120
    Did you do a full wipe? Data, Cache and Dalvik?
     
  3. Iczer

    Iczer Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 22, 2010
    Messages:
    143
    Likes Received:
    5
    I wiped cache and davlik. By full wipe, do you mean factory reset? If so, no.
     
  4. exclamation_mark

    exclamation_mark Well-Known Member

    Joined:
    Jul 4, 2010
    Messages:
    406
    Likes Received:
    120
    What recovery are you using?
     
  5. Iczer

    Iczer Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 22, 2010
    Messages:
    143
    Likes Received:
    5
    Clockwork. I rooted with unrevoked 3.2
     
  6. exclamation_mark

    exclamation_mark Well-Known Member

    Joined:
    Jul 4, 2010
    Messages:
    406
    Likes Received:
    120
    I recomend using RA, Clockwork is having a hard time wiping the Dalvik. You can flash RA recovery using ROM Manager from the market. Make sure to make a nandroid after flashing RA as the two Nand's are not compatible with each other.
    Then in RA go down to wipe and use the first one which should be DATA/Cache, then wipe the dalvik (i usually will do it twice just to be safe) then go back and flash from SD Card, find the Virus ROM and flash, reboot and enjoy being infected with Virus!

    *Make a nandroid using clockwork also before getting started so you don't lose anything*
     
  7. Iczer

    Iczer Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 22, 2010
    Messages:
    143
    Likes Received:
    5
    Does this wipe my SD card? like pictures and stuff? I have titanium backup as well. Will I be able to restore my stuff after I load the new ROM?

    Just to clarify. Should I revert to my nandroid backup with Clockwork with the base image, then switch to RA and make a backup of my base image? Then I'm good to go and load Virus rom? I'm just confused if you're telling me to make a nandroid of my Fresh 3.3 current ROM with RA or make a nandroid of my stock ROM.
     
  8. exclamation_mark

    exclamation_mark Well-Known Member

    Joined:
    Jul 4, 2010
    Messages:
    406
    Likes Received:
    120
    It wont touch your SD but to save the nandroids on it. You personal files and what not will be fine.

    If it were me, I would make a nand using clockwork before i changed anything. That way if something goes haywire i can always get back to where i was. Then after that's done using ROM Manager flash over the RA recovery, boot up to make sure everything it's all good, then reboot into recovery, make a nand using RA, then go wipe data, cache and dalvik, then flash from SD and you should be good to go
     
  9. tsipa

    tsipa Well-Known Member

    Joined:
    Jun 7, 2010
    Messages:
    636
    Likes Received:
    111
    You have to do a full data wipe to go from Fresh to Virus. It will not touch the sd card and Titanium Backup does restore all of your apps and settings.

    Since your current setup isn't working, there is no point of doing a nand. Wipe data, cache and dalvik cache. Then flash the Virus ROM and you are good to go.
     
  10. Iczer

    Iczer Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 22, 2010
    Messages:
    143
    Likes Received:
    5
    thanks guys, will do now
     
  11. cfrock

    cfrock Active Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    Just another piece of info for as you're a bit new to the process.. Clokwork and RA 1.8 recovery files are not interchangable. IE: you can not use RA to load up a clockwork nandroid backup and vise versa.
     
  12. Iczer

    Iczer Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 22, 2010
    Messages:
    143
    Likes Received:
    5
    Thanks, somebody told me that earlier so I ill make sure I keep backups of RA from now on.

    Can someone explain to me what the data wipe does? It's a factory reset? But I'm still rooted correct?
     
  13. Iczer

    Iczer Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 22, 2010
    Messages:
    143
    Likes Received:
    5
    I installed VirusRom and it's still sitting at the android loading screen. Although it looks to be actively doing somthing, it keeps reloading the screen... How long should it do this for?
     
  14. cfrock

    cfrock Active Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    39
    Likes Received:
    0

    Wipes will not UNroot you or touch anything on sd card.
     
  15. Iczer

    Iczer Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 22, 2010
    Messages:
    143
    Likes Received:
    5
    Should I pull my battery? How long does this take? I've been sitting here with it loading for 15+ minutes.
     
  16. cfrock

    cfrock Active Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    Shouldn't take that long...

    Here's what I would do.
    1. pull batt
    2. try letting it startup normally and see if that works (seen this work before)

    if that doesn't work
    3. recovery mode
    4. wipe EVERYTHING manually twice
    5. load up rom again

    if that doesn't work... i got nothing.
     
  17. Iczer

    Iczer Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 22, 2010
    Messages:
    143
    Likes Received:
    5

    Thanks, I just did the rewipe again and reloaded the ROM and it came up!
     
  18. Iczer

    Iczer Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 22, 2010
    Messages:
    143
    Likes Received:
    5
    hahah I just booted up for the first time and my sound settings didn't save. So my notification was turned up and my texts loaded. Then I heard "Master, I have a text for you"

    I'm at work and I'm sure a few people heard that :p
     
  19. cfrock

    cfrock Active Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    Cool that you're up and running. I think you're going to really dig the Virus Rom; I do.
     
  20. Iczer

    Iczer Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 22, 2010
    Messages:
    143
    Likes Received:
    5
    Thanks for the help


    What's the best theme?
     
  21. tsipa

    tsipa Well-Known Member

    Joined:
    Jun 7, 2010
    Messages:
    636
    Likes Received:
    111
    VirusXrom is my favorite.
     
  22. Iczer

    Iczer Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 22, 2010
    Messages:
    143
    Likes Received:
    5
    What are the differences? I can't tell much other than the wallpaper lol..
     
  23. tsipa

    tsipa Well-Known Member

    Joined:
    Jun 7, 2010
    Messages:
    636
    Likes Received:
    111
    They all look differently. I am not sure how these look on his aosp rom but here is a link to his sense based rom, he has some screenshots of the themes on there. Although, it seems like he removed virusxrom for whatever reason.

    █ VirusROM Series
     
  24. Iczer

    Iczer Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 22, 2010
    Messages:
    143
    Likes Received:
    5
     
  25. exclamation_mark

    exclamation_mark Well-Known Member

    Joined:
    Jul 4, 2010
    Messages:
    406
    Likes Received:
    120
     

Share This Page

Loading...