Voice ActionsSupport


Last Updated:

  1. jbr2608

    jbr2608 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 19, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Can anyone give me a step by step guide to making calls by voice recognition?

    There is a video on the help section of the pre installed voice search app, makes it look easy, but I can't do it.

    All I can do is voice Google searches, none of the other actions work, such as texting, voice dialling etc.

    Any ideas?
     

    Advertisement
  2. aquaspark

    aquaspark New Member

    Joined:
    Dec 3, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hi
    I am having the same problem with the so called voice dialing . Vodafone uk now reckon that its not installed , :confused: I afraid they do not seem to know much about the phone. :mad: I am looking for a BT app that will allow the headset to start the voice dial seach as with my old sony.
    I only went for the DHD because it suppose to have in the new andriod 2.2 OS with voice dialer in it

    Glenn
     
  3. redrox2110

    redrox2110 Active Member

    Joined:
    Nov 19, 2010
    Messages:
    33
    Likes Received:
    7
    I've heard Vlingo is a great app for this. Planning to download it myself, but haven't tried it out personally yet...

    I was also under the impression that voice dialing was possible, based on the intro/help videos, but have combed through the manual and there is no mention of it...maybe something that was supposed to be in the Froyo (2.2) release, but not implemented in the DHD?

    Voice to text does work though...just go to any text field (ie. try a voice dictated message/sms) and on the keyboard press and hold the language key (lower left, next to the comma/semicolon), then speak your message. It does an amazing job of recognizing...
     
  4. jbr2608

    jbr2608 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 19, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Thanks, I now understand voice emails and voice sms.

    Still no luck with voice dialling. There is something in the car panel app, but I'm not prepared to pay the license fee for that.

    Any other ideas?
     
  5. redrox2110

    redrox2110 Active Member

    Joined:
    Nov 19, 2010
    Messages:
    33
    Likes Received:
    7
    Nothing other than Vlingo: Words to Action, it's a free app and supposed to be very powerful/handy for this and more...
     
  6. john_g

    john_g Well-Known Member

    Joined:
    Nov 6, 2010
    Messages:
    558
    Likes Received:
    186
    You're meant to be able to voice dial by doing a long press on the search button. Once the voice search app has opened, there's a video explaining what it can do. Wow! It's impressive - just watch this guy chat with his phone whilst it carries out his bidding!

    But... whilst it seems happy to call me on my mobile (Huh?), it steadfastly refuses to call any of the other people I've tried and, instead, it searches on the internet for "Call Brian Blessed Home", for example. (If you want to hear how loud your phone's speaker can really go, just try Brian Blessed on speakerphone!!).

    If only the video reflected the reality - I'm no good at accents but, having watched the video through three times in case I was missing something, all I can suggest is that someone tries talking to their phone in an adenoidal American accent, as that seems to work.
     
  7. john_g

    john_g Well-Known Member

    Joined:
    Nov 6, 2010
    Messages:
    558
    Likes Received:
    186
    One other idea I've not tried - if you make your preferred number for each contact the default, then maybe it will work better and allow you to just say "Call Brian Blessed" without explicitly specifying which number to dial. If that fails, I can't see what else can be done to simplify things and I've not found any option for voice training.
     
  8. john_g

    john_g Well-Known Member

    Joined:
    Nov 6, 2010
    Messages:
    558
    Likes Received:
    186
    p.s. In the interest of complete veracity, I feel I should say that I don't really know Brian Blessed. I could just as easily have decided to say Janet Street-Porter (or anyone else I don't know). Obviously I would, traditionally, have said John Smith, but I do know a John Smith and don't want everyone voice dialling him at all hours.
     
  9. drhunter

    drhunter Active Member

    Joined:
    Nov 18, 2010
    Messages:
    42
    Likes Received:
    11
    another issue with the voice dialling is that it apparently uses contact fore and sur- names rather than nicknames or phonetics spellings so be sure that your contacts are labelled correctly.

    To reduce the margin for error I've renamed my friends to have only first name in the correct field, and their surnames in alternative ones.
     
  10. redrox2110

    redrox2110 Active Member

    Joined:
    Nov 19, 2010
    Messages:
    33
    Likes Received:
    7
    Well I've tried it and I can confirm without a doubt that the voice search is NOT working on my DHD as it is described in the video. Despite having "People" checked off under Search options, the voice search does not look in my contacts.

    When using the command "Call...(insert person's name)" it only looks on the web. Also, when using the command "Email...(person's name)" it puts the name in the body of the message, instead of in the To: field as is shown in the video.

    So it really seems to be ignoring my contacts/people list altogether. I've verified that the names are listed in contacts exactly as I'm speaking them.

    Any suggestions are very much appreciated :)
     
  11. p2pjack

    p2pjack New Member

    Joined:
    Dec 27, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hold the search button when the mic comes on press menu and change language to english(us) you can then do all the voice actions hope this helps
     
  12. redrox2110

    redrox2110 Active Member

    Joined:
    Nov 19, 2010
    Messages:
    33
    Likes Received:
    7
    Nope, mine is already set to English (US), and I still get the same results. If I try "Call" or "Email" followed by the name, it does not find the contacts and instead, tries to perform a Google search or adds the name to the body of the email...
     
  13. redrox2110

    redrox2110 Active Member

    Joined:
    Nov 19, 2010
    Messages:
    33
    Likes Received:
    7
    Smedg likes this.
  14. capegler

    capegler New Member

    Joined:
    Jan 25, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
  15. redrox2110

    redrox2110 Active Member

    Joined:
    Nov 19, 2010
    Messages:
    33
    Likes Received:
    7
    Hey capegler,

    My main source for Contacts is Outlook, so I just did an export from Outlook/import into Gmail. The only problem with this is they don't synchronize automatically, but my contact list doesn't change THAT often...

    Still need to figure out how to synchronize them...just haven't bothered with it yet.

    Good luck!
     
  16. Randles

    Randles Well-Known Member

    Joined:
    Dec 30, 2010
    Messages:
    85
    Likes Received:
    14
    I cant get the text messaging to work like in the video, everything else does though.
     
  17. Smedg

    Smedg Member

    Joined:
    Jan 25, 2011
    Messages:
    10
    Likes Received:
    1
    everything i said resulted in what I said being searched on the internet so was useless for calling..

    Until reading in here that contacts must be synced with google. Now it works quite well for me. (Even though I'm Australian..haha) I synced by going to gmail and importing my old vcard of contacts from my last phone.

    Thanks to Redrox and Drhunter :)
     

Share This Page

Loading...