Voice Dial?


Last Updated:

  1. EricKit

    EricKit Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 22, 2010
    Messages:
    27
    Likes Received:
    1
    I've read the threads on voice dialing, and I'm not sure what is going on. I click on the microphone on the widget, or hold the search button at the bottom right and say "call NAME" or "call NAME on mobile" or "call FIRST" or "call FIRST LAST on mobile", etc. It only googles all these results. How do I make it call?

    Also, in text messages I read that you can choose google voice as an input. I cannot. I only have 3 inputs, the samsung keyboard the android keyboard, and swype.

    The "Navigate to Taco Bell" works great though.
     

    Advertisement
  2. olieebur

    olieebur Active Member

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Messages:
    25
    Likes Received:
    5
    Mine works fine saying "call (first name last name)"
     
  3. Aerimus

    Aerimus Well-Known Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    166
    Likes Received:
    7
    This post was made in the final comment. You win!

    Furthermore, I don't seem to have anything to add to this conversation other than the fact that it seems to work fine for me as well.

    I try to say the whole thing though, such as "Call John Smith, mobile."
     
  4. EricKit

    EricKit Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 22, 2010
    Messages:
    27
    Likes Received:
    1
    Could it be a setting ?
     
  5. Aerimus

    Aerimus Well-Known Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    166
    Likes Received:
    7
    On a side note, better voice dialing and bluetooth integration is apparently coming in Froyo.
     
  6. ChanceM

    ChanceM Member

    Joined:
    Jul 22, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    1
    the voice input in text messages is built in to the android keyboard its the mic symbol
     
  7. EricKit

    EricKit Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 22, 2010
    Messages:
    27
    Likes Received:
    1
    Okay Voice texting works now i just need to figure out Why the voice dialing does not recognize commands besides navigate to
     
  8. Infinite-t

    Infinite-t Well-Known Member

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    412
    Likes Received:
    74
    According to the samsung website

    Product :Total:phones & Fax Machines:US Mobile Phones:AT&T 18-07-2010
    How to guides


    AT&T : </SPAN>Does My SGH-i897 (Captivate) Phone Support Voice Dialing?

    The SGH-i897 does not ship with voice dialing software. Applications may possibly be available in the Marketplace for free or for a small fee that offer this capability.


    For me using the voice thing, I say "call bob" and it google searches web pages containing "call bob"
     
  9. Infinite-t

    Infinite-t Well-Known Member

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    412
    Likes Received:
    74
  10. KappaG9

    KappaG9 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 19, 2010
    Messages:
    132
    Likes Received:
    17
    hmm works for me
     
  11. Android_J

    Android_J Well-Known Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    161
    Likes Received:
    14
    Your contacts MUST be from your gmail contacts list. If you store the contact on the phone or sim it will not work.
     
  12. KappaG9

    KappaG9 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 19, 2010
    Messages:
    132
    Likes Received:
    17
    Makes sense. Mine are sync with gmail
     
  13. EricKit

    EricKit Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 22, 2010
    Messages:
    27
    Likes Received:
    1
    okay so it doesn't ship with voice dialing but I've read many who say it works. Oh well.

    Edit just read the above. I do sync with my google account and tried using google contacts
     
  14. Infinite-t

    Infinite-t Well-Known Member

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    412
    Likes Received:
    74
    As far as I know, mine came straight from my Gmail when I first activated my phone, I certainly didnt put them there manually. The guy at ATT store said it did have voice dial, but I couldnt get it to work and when I contacted Samsung, they sent me the "no support link"
     
  15. Android_J

    Android_J Well-Known Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    161
    Likes Received:
    14
    They could've come from your sim. Look in your contacts app. Is there a "g" symbol to the right of each contact?
     
  16. sremick

    sremick Well-Known Member

    Joined:
    Jun 18, 2010
    Messages:
    2,521
    Likes Received:
    356
    No voice dialing? Lame. My 5-year-old Motorola V-series could do this easily.

    Pathetic that it seems impossible to take steps forward without taking some backward too.
     

Share This Page

Loading...