Voice Dialing Not Working on the Sprint HeroSupport


Last Updated:

  1. cwoodards2

    cwoodards2 New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 17, 2009
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Anyone else experiencing problems with the voice dialing application? Whenever I attempt to use it, the dialog box comes up and says it's listening but nothing happens, it just closes despite being instructed to dial, call or open. However, the voice search application works beautifully.

    Any ideas or suggestions are greatly appreciated, but I'd love a solution! :)
     

    Advertisement
  2. romeosidvicious

    romeosidvicious Well-Known Member

    Joined:
    Oct 13, 2009
    Messages:
    270
    Likes Received:
    58
    I was about to post about this same thing. I have had it work exactly once and it got the name right on the first try. Every other time it either times out or switches to the "Dial a number screen" with a list of numbers.
     
  3. cd28rc

    cd28rc Member

    Joined:
    Oct 5, 2009
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    My Voice Dialer works, pulls up 3 or 4 numbers to call and then I place call.. o keep getting this "Sorry The Process android.process.acore has stopped unexpectedly. please try again and then the Force Close.Could someone help with that? Thanks. Thinking of dumping all downloaded App's. And start again. Cd28rc@gmai.com ;)
     
  4. flexte

    flexte Well-Known Member

    Joined:
    Oct 17, 2009
    Messages:
    91
    Likes Received:
    0
    Mine works just real slow if i havent used it in a while.
     
  5. cd28rc

    cd28rc Member

    Joined:
    Oct 5, 2009
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Pretty fast, goto Boy genius to see new HTC Phone looks cool, hope it finds its way to Sprint. I've been with Sprint for 20 years...
     
  6. t1jordan

    t1jordan Well-Known Member

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    586
    Likes Received:
    22
    The Voice Dialer really sucks bad. It does not compare to the Voice Dialer on HTC touch pro. Why is that if they are made by the same company.
     
  7. romeosidvicious

    romeosidvicious Well-Known Member

    Joined:
    Oct 13, 2009
    Messages:
    270
    Likes Received:
    58
    Because they are on different OS's, hardware platforms, and most likely not even coded by the same people. The TP's wasn't all that grand either. It constantly got what I wanted wrong. Of course it would be nice if this one got anything at all.
     
  8. honeybrown81

    honeybrown81 New Member

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    They need to be more consistent with their products.
     
  9. romeosidvicious

    romeosidvicious Well-Known Member

    Joined:
    Oct 13, 2009
    Messages:
    270
    Likes Received:
    58
    Hahahaha that's rich. I love almost everything about my Hero. The voice dialer sucks and there's an issue with the built-in messaging app causing battery problems. I wouldn't go back to my TP if you paid me. I will however complain about the stuff that doesn't work because that's how stuff gets fixed. The squeeky wheel gets the grease. So, no, it's not as simple as that. The voice dialer is a piece of crap which is laughable because the voice search works like a charm. And I'll whine about it until they fix it.
     
  10. bruceo

    bruceo Well-Known Member

    Joined:
    Oct 20, 2009
    Messages:
    295
    Likes Received:
    1
    Yeah, voice search is awesome but something is messed up with voice dialing.... MS voice command on the touch pro rocked for me, but the hero destroys the touch pro overall. 15+ yrs on PPC/Winmo and it barely evolved.
     
  11. flexte

    flexte Well-Known Member

    Joined:
    Oct 17, 2009
    Messages:
    91
    Likes Received:
    0
    I finally know how to speak so it understands me it just tales forever to figure out what I said. It says still listening 20 seconds after I speak nut eventually gets it right.
     
  12. Ceasare

    Ceasare Member

    Joined:
    Oct 17, 2009
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    How do you speak into it?
     
  13. honeybrown81

    honeybrown81 New Member

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    I hate whiners, You don't like it then just dial the damn number by hand. I'm already pissed off! I got into a horse and buggy accident , thanks to the drunk Amish guy driving the buggy!! Do not make my day any worse.
     
  14. flexte

    flexte Well-Known Member

    Joined:
    Oct 17, 2009
    Messages:
    91
    Likes Received:
    0
    I say the word call them wait longer than normal to say the name. Also for some reason I was talking loudly into the mo . What I do now is speak slow and relaxed. Works for me.
     
  15. flexte

    flexte Well-Known Member

    Joined:
    Oct 17, 2009
    Messages:
    91
    Likes Received:
    0
    Also there needs to be complete silence I'm the background. Any noise and it just doesn't work.
     
  16. g0tr00t

    g0tr00t Well-Known Member

    Joined:
    Oct 13, 2009
    Messages:
    166
    Likes Received:
    5
    I just dial now....cause I realized yelling at my Hero was not the way to .... "CALL MY WIFE NOW OR IN THE OCEAN YOU GO!"

    Listening...Listening...Listening...Listening...Listening...
     
  17. romeosidvicious

    romeosidvicious Well-Known Member

    Joined:
    Oct 13, 2009
    Messages:
    270
    Likes Received:
    58
    Voice dial sucks on the Sprint HTC Hero and that's a fact. This is the forum for the HTC Hero and I suspect people are going to complain about the things that are wrong and tout the things that are right. Answering someone with what amounts to "Shut Up!" isn't going to solve the problems with the things that do suck about the phone. Sometimes solutions are posted, like the broken internal messaging app, and sometimes there isn't an obvious solution, like the present thread and people commiserate over their shared issues. And sometimes we just whine about what we don't like. I want to the voice dialer to work and it doesn't. It's broken. I will voice my feelings about this on this and other forums because the more voices that are out there the faster it will get fixed. I don't want to dial the numbers by hand. I WANT THE ADVERTISED FEATURES TO WORK. And they don't. If that's too much for you to swallow then you can get bent for all I care. If someone you have never met can post on a forum for a phone they own complaining about a broken feature and ruin your day then you have bigger problems than the broken voice dialing on the Hero and might should consider finding some help rather than trying to bully people online because most of us just giggle at folks like that.
     
    Bkain923 likes this.
  18. romeosidvicious

    romeosidvicious Well-Known Member

    Joined:
    Oct 13, 2009
    Messages:
    270
    Likes Received:
    58
    That's where I'm at but I keep hoping someone has figured out there's a setting we all missed and posts it or HTC gives us a fix for it. I like voice dial for driving and right now I keep wanting to throw my phone out the window onto I-10.
     
  19. cwoodards2

    cwoodards2 New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 17, 2009
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Very well said Romeosidvicious. I didn't realize when I posted this thread that others would not share in our quest to just be able to enjoy the product as advertised. More importantly, when you get a chance, can you direct me to the solution for the messaging app/battery problem please? Thanks much.
     
  20. romeosidvicious

    romeosidvicious Well-Known Member

    Joined:
    Oct 13, 2009
    Messages:
    270
    Likes Received:
    58
    Apparently we are just whiners... :p

    http://androidforums.com/sprint-htc-hero/11230-source-poor-battery-life-not-lets-fix.html it's technically a workaround but everything is explained in the thread.

    I am still trying everything I can think of to make the voice dialer work and it is still mocking me. Die voice dialer app...die...
     
  21. BiGeMs X

    BiGeMs X Member

    Joined:
    Oct 17, 2009
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Hey guys I also thing the voice sucks balls, but it's amazing how well the Voice search works, I would think they use the same technology but apparently not.... My suggestion for any coders or HTC or sprint is to make the voice dialer use the same tech as google voice search and also make an option to record the name if for some reason it just never understands a certain contact maybe due to pronunciation or something.

    oh and to the guy calling people whiners, just leave, thats what the forums were made for! for us to whine and hope that someone fixes it... duh thats the beauty of android, OPEN so ANYBODY can fix a problem we are all having
     
  22. Bronco Birnbaum

    Bronco Birnbaum New Member

    Joined:
    Oct 23, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Has anyone been able to get the voice dialer to work with bluetooth?
     
  23. t1jordan

    t1jordan Well-Known Member

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    586
    Likes Received:
    22
    No i have not been able to make it work with Bluetooth. It actually doesnt work for me at all. Not sure why. it just sucks. i dont even try and use it anymore.
     
  24. Bronco Birnbaum

    Bronco Birnbaum New Member

    Joined:
    Oct 23, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    If the voice dialer does not work with bluetooth then hands free operations while driving a car are an issue.
     
  25. t1jordan

    t1jordan Well-Known Member

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    586
    Likes Received:
    22
    Yes, the Hero is a problem when driving. We better get are typing skills up.
     

Share This Page

Loading...