Voice Input QuestionGeneral


Last Updated:

  1. JulieJHawk

    JulieJHawk Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 22, 2010
    Messages:
    38
    Likes Received:
    5
    I have been using the "voice input" for texting and it works really well... the only problem I have with it is that it doesn't capitalize the first word of a new sentence. I've tried everything to prompt it to no avail. Can't find anywhere in settings to change it either. Does anyone know the magic words to force the capital letter??
    Thanks!
    Julie
     

    Advertisement
  2. emmzone22

    emmzone22 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 18, 2011
    Messages:
    166
    Likes Received:
    26
    It works fine for me if I say period after the first sentence. Then the second sentence automatically starts with a capital letter.
     
  3. JulieJHawk

    JulieJHawk Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 22, 2010
    Messages:
    38
    Likes Received:
    5
    But what about the first sentence? I hate not being grammatically correct! :D
     
  4. emmzone22

    emmzone22 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 18, 2011
    Messages:
    166
    Likes Received:
    26
    My first sentence starts with a capital letter also. To my knowledge I did nothing to set this up. It's just always worked right for me.
     
  5. emmzone22

    emmzone22 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 18, 2011
    Messages:
    166
    Likes Received:
    26
    This is for ICS. Go to System Settings, Language & Input, then Motorola Input, and check Auto-capitalization. Hope this works!
     
  6. JulieJHawk

    JulieJHawk Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 22, 2010
    Messages:
    38
    Likes Received:
    5
    Ugh, it is checked. Still not working correctly. I guess I will just have to deal with it. Thanks anyway.
     

Share This Page

Loading...