Voice issues bothering me from 1.6.3.1 to 1.6.3.2 with my log


Last Updated:

  1. devil126

    devil126 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    There are 2 voice issues:
    1. It's a voice issue always after call end, the speaker voice becomes very very low!( even the system media volume shows the highest)
    2. Sometimes, after dialing a call,I can't hear any voice, but to press left button to pop up dailer panel, I can hear the voice, then panel down, can't hear.
    The phone can be fine after reboot.
    Here attached my log after I call out without no voice on my handset.

    Hope anyone can help me analyze this log to find out the root cause.

    Thanks.

    I suppose some things can affect the calls:
    1. Contact.apk, Drakaz uses eclaire dailer panel, but without relative contact.odex. I replace the contact.apk and contact.odex with donut version, but the issue is still there.
    2. Ringstone, I always use MP3 for your my default ringstone, need to test whether it can be solved by using system ringtones.
    3. Contacts avatar, seems this issue always happen on the contact with head portrait.
    4. launcher, this should be one cause, as the ADW launcher from 1.7 to the latest version, there is blocking contacts and dialer issue.
    5. other apps can access to phone or contact, because these apps will be actived during call comes in/out.

    So, please decribe your conditions for reference.
     

    Attached Files:


    Advertisement
  2. ivanjo10

    ivanjo10 Member

    Joined:
    Dec 26, 2009
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    I have exactly the same problem with 1.6.3.3 FW and JC6 BaseBand :confused:
     
  3. inFECT

    inFECT Well-Known Member

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Messages:
    256
    Likes Received:
    69
    And you had this bug not on 1.6.3.1?
     
  4. ivanjo10

    ivanjo10 Member

    Joined:
    Dec 26, 2009
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Actually, I moved from JC6 official to 1.6.3.2 (no problem with eitherone) and then patched it to 1.6.3.3> Then the problem started, so I did a Clean flash with Wipe to 1.6.3.3 again, and the problem is still there. What is confusing is that the only difference between 1.6.3.2 and 1.6.3.3 is WiFi Tether as far as I understood, so could it actually be that WifiTether is the culprit???
     
  5. Rastaman-FB

    Rastaman-FB Well-Known Member

    Joined:
    Sep 11, 2009
    Messages:
    6,113
    Likes Received:
    1,010
    what baseband are you using? have you tried a different baseband
     
  6. DaSchmarotzer

    DaSchmarotzer Blame it on me VIP Member

    Joined:
    Mar 10, 2010
    Messages:
    3,087
    Likes Received:
    1,568
    Well, the obvious solution would be to move back to 1.6.3.2 to see if it works fine, but you'd lose the tethering.

    Are you using WifiTether? Because if you're not, well, why stay on 1.6.3.3?
     
  7. devil126

    devil126 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0

    Your experience reminds my blurry memory, I used 1.6.3.2 for about 1 weeks, it worked fine. After I flash 1.6.3.3, this problem appeared again. I will flash back to 1.6.3.2 to see wether it has this problem.

    However, I attached my issue log, hope anyone can look in it for analysis to find the root cause.
     
  8. devil126

    devil126 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0

    I tried 1.6.3.2 these days this problem is still on this ROM.

    I really have no idea about this issue!!!!!!

    And I tried to analyze the log by myself, have no clue....

    Who can help me?
     
  9. ivanjo10

    ivanjo10 Member

    Joined:
    Dec 26, 2009
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Same here,

    Downgraded (flashed with wipe) to 1.6.3.2 and the voice issue is still here. Maybe its one of the apps that's causing the issue. I'll put the list of my apps in a moment
     
  10. ivanjo10

    ivanjo10 Member

    Joined:
    Dec 26, 2009
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    As I said, here is the list of all my apps:


    • aContacts
    • Air Horn!
    • App manager
    • AppBrain App Market
    • Bubble
    • Car Mode
    • ConnectBot
    • Documents To Go 2.0 Main App
    • DocumentsToGo Full Version Key
    • Dropbox
    • eoeAppInstaller
    • EStrongs File Explorer
    • EStrongs Task Manager
    • Facebook for Android
    • Glowing Pear
    • Google Maps
    • Metal Detector
    • Nimbuzz - free calls & IM
    • Notes
    • Parking SMS Srbija
    • Photoshop.com Mobile
    • Quick Settings
    • Shazam
    • Speedtest.net Speed Test
    • Terminal Emulator
    • Titanium Backup ★ root
    • Weather
    • Wifi Analyzer
    • Zebra Paint
     
  11. DeviledMoon

    DeviledMoon Active Member

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Messages:
    34
    Likes Received:
    1
    I have this issue aswell, but its not the same as how you are describing:
    Mine is doing this, Calls work Perfect, but the Audio is a bit low and hard to hear at times, the noise cancellation works perfect, and sometimes during the call it will cut out and make the voice for both ends stutter really bad, sometimes the phone will actually reboot
     
  12. devil126

    devil126 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    It's different from my issue, which rom are you using? 1.6.3.1?
     
  13. devil126

    devil126 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    what baseband are you using? Can you tell me your baseband if you don't have this issue.

    As I remember, this issue also happen on 1.6.3.1

    Totally different apps, but the same issue.
     
  14. ivanjo10

    ivanjo10 Member

    Joined:
    Dec 26, 2009
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Changed the baseband from JC6 to II4, everything is the same except for WiFi which works a little better in terms of range with II4 :(
     
  15. devil126

    devil126 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Opposite, I update baseband from II4 to JC6, I firstly have this isse on II4 1.6.3.1
     

Share This Page

Loading...