Voice search in car home problem


Last Updated:

  1. Megasean

    Megasean Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    When in car home and i try to do a voice search saying "call 'john doe', mobile phone" all it does is search google for what I said. I want to call a person using my voice through car home like the example they give you on the car home menu. Can anyone tell me what I am doing wrong, and why it gives you the option to "call ' john doe', mobile phone" if it doesn't work?
     

    Advertisement
  2. aaronbrannt

    aaronbrannt Member

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    I had this issue and realized that I had stored the name differently in my phone then how I was saying it. I tried calling my brother Abraham by saying "Call Abe" the name was stored as Abraham. Also, I think it works better if you just say a first name and omit last name.
     
  3. Megasean

    Megasean Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    All of the names are right, it recognizes EXACTLY what i say, but it is searching google for what i say, not calling the person directly. The "directions to" and "navigate to" work perfectly, but the "call" does not work.
     
  4. vincentp

    vincentp Well-Known Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    1,640
    Likes Received:
    59
    That's unusual. It's worked fine for me. It does give me a large number of unwanted results, but the results from my address book are always on top. Have you tried different names? Are you clearly saying "call", maybe leave a slight pause between it and the name? I'm not sure what it could be. It must be a recognition issue with the word "call", because it sounds like it's not hearing that and is just doinga basic search.
     
  5. ginigma

    ginigma Well-Known Member

    Joined:
    Nov 5, 2009
    Messages:
    71
    Likes Received:
    3
    Try saying DIAL <contact name>
     
  6. Megasean

    Megasean Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Vincentp....you are doing this in car home or through the voice dialer?
     
  7. vincentp

    vincentp Well-Known Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    1,640
    Likes Received:
    59
    I'm referring to car home. I haven't actually used the voice dialer without being in car home.
     
  8. aaronbrannt

    aaronbrannt Member

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    I would take it back for another unit if I were you, where did you buy it? Best Buy lets you replace it within 30 days I believe. I've tested mine a couple times trying "Call" and "Dial" and they both work while docked in the car. The only other advice that I could give you is to relax while speaking. When I try too hard to speak clearly, it doesn't understand me. But when I speak naturally it works fine.
     
  9. soundman

    soundman Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    I haven't been able to get mine to work either. It will find directions but when I say call and then someones name it always does a google search.
     
  10. Megasean

    Megasean Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Let me know if you find a solution. Its either our voices (mines very deep), or our phones.
     
  11. Nidisa

    Nidisa Well-Known Member

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Messages:
    143
    Likes Received:
    4
    Doesn't work for me either. I wrote down the exact way a contact is entered in my list, and said it verbatim. I still get one of 2 results: (going through car home voice search)
    I say...."Call Rachael Home" : I get a list of every contact I have that has a "Home" listing

    OR

    I get a google search of "Rachael Home"

    I've done this saying "Call Rachael Home" and "Dial Rachael Home"
     
  12. soundman

    soundman Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Just wanted to write an update. I'm on my third phone due to various hw problems. First phone would only do a search when i said "call xxx". At the time I did not know that I could also say dial. On the second phone saying 'call' also performed a search however dial did in fact dial my contact. Tonight after receiving my third phone I tried 'call' and 'dial' both call my contact as long as i have the number entered in. No idea, but it seems like something is different between some phones. I know my second phone was 39/09 and my newest phone is a 42/09...
     
  13. pearse12

    pearse12 New Member

    Joined:
    Nov 19, 2009
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Where did your contacts come from? I had the same problem (all my contacts originally came from my exchange account) until I copied all my contacts over to my Google account. It has worked fine ever since.
     

Share This Page

Loading...