VZW Backup AssistantSupport


Last Updated:

  1. sleepsafe

    sleepsafe Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    96
    Likes Received:
    14
    Anyone else having issues with Backup Assistant. Mine has not worked in over a month. Everytime it is scheduled to run I get a message that says incorrect PIN. I know the PIN I'm using is correct, I click on "forgot PIN" and get the same number I'm using. VZW tells me it is a "KNOWN PROBLEM" but apparently in over a month they haven't been able to fix it. It worked to begin with when I got the DX, how can something like this happen. If they made changes that didn't work, can't they change it back?:mad:
     

    Advertisement
  2. Lavon

    Lavon New Member

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I am also having the same issue and have yet to be able to fix it. Anyone have any ideas.
     
  3. Trooper

    Trooper Well-Known Member

    Joined:
    Apr 11, 2010
    Messages:
    3,715
    Likes Received:
    541
    Have you guys tried calling VZW?
     
  4. sleepsafe

    sleepsafe Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    96
    Likes Received:
    14
    Yeah, tried reading the OP?
     
  5. colchiro

    colchiro Well-Known Member

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Messages:
    8,886
    Likes Received:
    1,784
    Have you tried accessing it via their website? Maybe change the pin from there?

    My Services... Backup Assistant.
     
  6. sund0wn

    sund0wn Well-Known Member

    Joined:
    Aug 10, 2010
    Messages:
    775
    Likes Received:
    175
    that is right. remove the account, go to the website, change the pin, add the account back to the phone.


    if that doesnt work, activate an old phone, remove backup assistant, re-add it, change password, activate x, add account.

    also, hopefully you tap google every time you add a contact to the phone. all of your contacts should be backed up to google, because the x has had problems with BUA since day one.
     
  7. Lavon

    Lavon New Member

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I called Verizon and they couldn't help me, I also went to a store and they installed Advanced Task Killer so I could just kill Back Up Assistant. The problem then becomes, I kill it and it comes back????
     
  8. dawgfan76

    dawgfan76 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 31, 2010
    Messages:
    82
    Likes Received:
    0
    What do you mean tap Google? I'm not familiar with that...thanks!
     
  9. bbuck002

    bbuck002 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    622
    Likes Received:
    60
    Backup Assistant is a crappy ass program...you don't need to use it...just use your gmail account (if you don't have one open one it will simplify your life since you have a droid)

    now for gmail to access all your old contacts its a quick process (once this is done all your contacts will be in your gmail account which automatically updates anytime a new contact is made on the computer or your phone so you only have to do this once)

    go to CONTACTS>make sure all contacts is selected at the top>MENU>MORE>IMPORT/EXPORT>EXPORT CONTACTS TO SD CARD>wait for this to finish>IMPORT CONTACTS FROM SD CARD>>>THIS IS THE MOST IMPORTANT PART>>>SELECT YOUR GMAIL ACCOUNT

    this import takes a couple of minutes, but once its done, ALL of your contacts on your phone will be synced with gmail and like i said before, from this point on, all newly added contacts are automatically put in the gmail account by your phone...

    goodluck
     

Share This Page

Loading...