Weak signal since flashing cognition 2.2


Last Updated:

  1. eagletony

    eagletony Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 31, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    I noticed I was getting barely any reception after flashing cognition 2.2 so I used Odin to change back to stock. I still get barely any reception no matter where I go, and I'm not sure what the problem is. Any help would be much appreciated.
     

    Advertisement
  2. caulkblauk

    caulkblauk Member

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    I am still learning all the ins and outs of Android, but a reception problem with both 2.1 and 2.2 is likely a hardware defect.

    A question though: How did you flash back to 2.1? I feel like my phone is slower since i flashed to 2.2, and I preferred my phone being super fast on 2.1 with OCLF (the quadrant scores were past 2000 - right now, i only get 100 pts more than the Galaxy S standard).

    Another problem with 2.2 I noticed was that the notification bar doesn't clear when I hit Clear, or Kill tasks.
     
  3. sremick

    sremick Well-Known Member

    Joined:
    Jun 18, 2010
    Messages:
    2,521
    Likes Received:
    356
  4. caulkblauk

    caulkblauk Member

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Thanks sremick!
     
  5. eagletony

    eagletony Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 31, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Yeah, I've used all those methods to restore the old settings, but it must be the leftover crap that's causing problems for me. Or maybe it's just a hardware problem?

    Edit: Okay, it would be more accurate to say that I get no signal at all. I've tried formatting my internal sd card but that didn't help.
     
  6. JoeMap

    JoeMap Member

    Joined:
    Oct 20, 2010
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Some questions for you:

    1. How long did you have 2.2 Froyo and how long since you flashed back to 2.1?
    2. Have you tried a battery pull while the phone is on (but no apps running)? I know that this is a highly recommended way to "reset" a blackberry when it starts acting like a crackberry! Not sure if it would work on an Android phone but it can't hurt to try.
    3. What network are you on? 3G, Edge?

    JoeMap
     
  7. eagletony

    eagletony Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 31, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    1. Probably less than a day.
    2. I've tried it just now but it hasn't helped.
    3. I'm on 3G.

    Wow. My phone does everything except the main thing it was built to do... this really sucks.
     
  8. eagletony

    eagletony Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 31, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    bump
     
  9. eagletony

    eagletony Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 31, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    bump

    I realized that I get good signal in VERY few places, but places I don't normally go to that often. Anyway, I used to get around 3 bars when I was at home but now I get 0 to 1. I'm not even sure if I can still return my phone so... if anyone has any idea just what is wrong with my phone...
     
  10. eagletony

    eagletony Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 31, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    bump
     
  11. Shelbster

    Shelbster Guest

    Have you tried doing a Master Clear?
     
  12. Drivespinners

    Drivespinners Active Member

    Joined:
    Mar 16, 2012
    Messages:
    27
    Likes Received:
    1
    .
     

Share This Page

Loading...