Weather App not updating current LocationSupport


Last Updated:

  1. digitalzico

    digitalzico Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 7, 2010
    Messages:
    9
    Likes Received:
    1
    Over the past few days (since I downloaded the software update I think) my location on the weather app is not updating. Anyone else experienced that/any ideas. On Voda with Auto sync on.
     

    Advertisement
  2. Ten10

    Ten10 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    23
    Double check in the weather app that the update automatically option is checked. Then cycle the auto sync option on the android power control widget.
     
  3. digitalzico

    digitalzico Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 7, 2010
    Messages:
    9
    Likes Received:
    1
    checked and both are on
     
  4. Steve_R

    Steve_R Member

    Joined:
    Jun 6, 2010
    Messages:
    19
    Likes Received:
    6
    Mine has been updating, but is rather slow at doing so. I travelled around a fair bit just recently, and it does seem to take a good hour or two at least to sort itself out with a new location.:rolleyes:
     
  5. nx1977

    nx1977 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Messages:
    2,382
    Likes Received:
    166
    Do you have a task killer or Juice defender?
     
  6. Nodders

    Nodders Well-Known Member

    Joined:
    Feb 15, 2010
    Messages:
    477
    Likes Received:
    50
    I've encountered this before. The way I got round it was a) to turn Location on in the settings, b) to select a defined city (e.g. London) in the weather widget and then c) after the thing updates, to then set it to Current Location
     
  7. ukzen

    ukzen Well-Known Member

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    252
    Likes Received:
    12
    Whenever i set weather to update automatically by putting a tick in the box ,i get the message that i may incur charges etc ,then i go back to home page,but if i return to weather settings the box is no longer ticked ,anyone cast any light on this ?
     
  8. siris10

    siris10 Member

    Joined:
    May 28, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    I'm getting the same as ukzen, auto update not staying ticked. I have removed juice defender and advances auto killer however I have still lost my hometown which wasnon there originally and now just says united kingdom
     
  9. nx1977

    nx1977 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Messages:
    2,382
    Likes Received:
    166
    Well HTC's response today was a factory reset. Yeah, balls will it!
     
  10. cputrdoc

    cputrdoc Member

    Joined:
    Aug 23, 2010
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    settings - locations....i had to turn on the "use wireless networks"
     
  11. fdama

    fdama Member

    Joined:
    Jun 13, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    4
    Mine also stopped working after a while. The situation was the same when I updated to Froyo. But I finally got it to work. Try this:

    Go to Settings -> Applications -> Manage Applications.
    Then go to 'All' and scroll down to 'HTC Weather sync provider'.
    Select 'Clear Data'.
    Then Select 'Force Stop'.

    Then go to your home screen and restart the weather app by tapping under the time and then update the weather. The weather should now be available on the homescreen.
     
  12. beardy

    beardy Member

    Joined:
    Jan 3, 2011
    Messages:
    23
    Likes Received:
    3
    Im chuffed to bits now my weather is workin thanks to ure post mate well done, :D
     
  13. Beachboy007

    Beachboy007 New Member

    Joined:
    Feb 19, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    2
    I wished I saw this earlier might have saved me an hour. However another trick worked for me.
    1. I changed the app to home location. And of course it said home location was set until I got to the main screen where it still had an old location where I traveled to a few days earlier.
    2. I took out the battery turned power back on. Still same problem.
    3. Then I pressed down and held my weather clock widget on my main page and dragged it to the garbage.
    4. Went to the main screen, found and empty spot and held down for the widgets to appear.
    5. Scrolled to the clock widget, chose the weather clock combo again.
    6. Chose my home location.
    7. Looked at the main screen and WHOALA! It was working again.
    8. Note that in my situation I did not have to uninstall the app.

    Just showing you what worked for me. Now you have two alternatives!
     
    anikngage and RDPearson like this.
  14. mequel

    mequel New Member

    Joined:
    Mar 10, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I have found this occurs from time to time and that if I remove the clock widget and reinstall it on the home page, set it to current location it pulls the cellular info and updates correctly. Small inconvenience for a very accurate widget.
     
  15. dawesom1

    dawesom1 New Member

    Joined:
    Mar 25, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I have also been having the Weather widget issue. I reside in Shenzhen, China but travel a lot. Same problem occured in Shenzhen China, New Delhi India and now in San Jose Calif US. I tried your suggestion of removing the widget and replacing and it still is not updating. I have also tried Al applications and stopping, restarting and it does not work either. I started having this problem about 2 months ago when I updated. This is a big nussance because you own this phone for its features and useability. Anybody else have any tech update from HTC that is tried & true?
     
  16. Kibbster

    Kibbster Well-Known Member

    Joined:
    Mar 5, 2011
    Messages:
    772
    Likes Received:
    55
    This just happened to me today and try as I might I can't get it to show anything apart from "current location".
    I've cleared data on the weather, stopped both weather and clock, removed clock and put back on homescreen, stopped and restarted Location.
    Nothing seems to work.


    Strangely it's just HTC widgets/ weather having the problem.
    Fancy widgets works perfectly (I just prefer the HTC animations.)

    Another thought - I noticed that last night the clock widget showed a sun at about 8.30pm last night.
    In the UK there's no way there's sun at 8.30pm in March ;)
    It did eventually switch to a moon but it had been dark for quite a while here.
    Don't know if that was related (didn't notice the location last night, tonight is the first time I've noticed the problem.)
     
  17. Kibbster

    Kibbster Well-Known Member

    Joined:
    Mar 5, 2011
    Messages:
    772
    Likes Received:
    55
    Yay!
    Mine's just fixed itself :)


    Edit
    Refreshed weather from the weather app and it un-fixed itself :(
     
  18. ruf1682

    ruf1682 New Member

    Joined:
    Mar 31, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    phone: HTC desired HD

    problem: weather widget not updating the weather of current location

    source of problem:
    1. reset phone to factory default
    2. reload/ reinstall clock weather widget

    solution:
    1. menu -> settings -> location -> my location -> check "use wireless network" or "use GPS satellites" box

    2. drag widget to edit -> select current location


    This has fixed the problem for me, hope it helps anyone with the same issue. :D
     
  19. Kibbster

    Kibbster Well-Known Member

    Joined:
    Mar 5, 2011
    Messages:
    772
    Likes Received:
    55
    afraid not :(
     
  20. denisme

    denisme New Member

    Joined:
    Dec 14, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    got a call from HTC support, weather bug is a known issue, will be fixed in 2.3, ETA June.

    Can't say I'm not disappointed with the features in the phone vs the marketed information, especially htcsense.com.:(
     
  21. Kibbster

    Kibbster Well-Known Member

    Joined:
    Mar 5, 2011
    Messages:
    772
    Likes Received:
    55
    It's strange it used to work perfectly but it may have been when I flashed LeeDroid ROM that it stopped working (can't be sure it was the ROM that did it though.)

    One "fix" I found was to just use a different clock like Fancy Widgets as it seems to only occur with the HTC Sense clock.
    With Fancy widgets the clock looks almost identical but it doesn't have a flip animation on the clock tabs and the unlock weather effects are smaller and less smooth/ pretty.

    If the bug is fixed in 2.3 then great!
     
  22. sainath69

    sainath69 New Member

    Joined:
    Mar 21, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    iam also facing the same problem with my htc desire hd can any one fix this problem:confused:
     
  23. drummer01

    drummer01 New Member

    Joined:
    May 29, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I had the same issue with Desire HD and solution for me was to change 'APN' access point from WAP to Internet.

    Settings -> Wireless & Networks -> Mobile networks ->Access Point names.

    Since I changed access point to Internet both location and weather update works fine.
     
  24. anikngage

    anikngage New Member

    Joined:
    Aug 25, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I had the same problem with my weather widget (HTC One v).. i travelled to New Delhi n and wen i returned...it got sruck to New Delhi!!!
    Followed ur way.. n yes it worked :) by selecting my current location...

    But still thre is an issue with Location..its still New Delhi..even though google maps and latitude are giving the perfect results...Location!!! not fine :confused:
     

Share This Page

Loading...