Weird issue with Alarm Clock volume - randomly resetting?General


Last Updated:

  1. DDustiNN

    DDustiNN Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    580
    Likes Received:
    63
    Ugh, this is getting very irritating... I have 3 alarm times set on my phone (stock clock), and the volume keeps resetting to whatever must be the default I guess. Here's what happens:

    I set the alarms as "on" (check box), then open the time itself, set the ringtone, and adjust the volume while doing so (I set it to max to make sure it wakes me up).

    The alarm clock goes off in the morning, very loudly, and wakes me up. I snooze, maybe a couple times or so (come on, it's the most comfortable time in the morning! haha). Eventually I dismiss it and get out of bed.

    Next night, I check the alarm clock set to on, go to sleep. Alarm goes off in the morning, but it is very quiet. Just barely wakes me up, and not instantly. I check the alarm clock volume afterward, and it is only halfway up! This keeps happening, and I can't pinpoint why :(

    Of course, I can turn it up again, but it is very annoying to have to do this every single time I want to set my alarm. Just clicking one single checkbox to turn my alarm on is much easier than turning it on, opening it, opening the ringer chooser, adjusting the volume, and backing out of everything. My ringer volume stays where I put it, so why won't the alarm volume?!? :mad: :eek: :mad: :eek: :mad: :confused:

    Any advice? I'd rather not install another app, since this one is fine other than the volume issue. But this little issue is driving me insane!

    Thanks
     

    Advertisement
  2. DDustiNN

    DDustiNN Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    580
    Likes Received:
    63
    Am I really the only one having this problem??

    :confused: :(
     
  3. ttran97

    ttran97 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    572
    Likes Received:
    82
    I have this bug too. Can't think of a solution besides waiting for an update from HTC or Google. Sucks because it makes me paranoid and i have a real alarm clock as a backup.
     
  4. droid-dohrk

    droid-dohrk Well-Known Member

    Joined:
    Dec 17, 2009
    Messages:
    90
    Likes Received:
    2
    Do you have any apps that automatically adjust your volume settings? Or a Profile settings type apps that you change and it's adjusting your volume? I have Toggle Settings installed and I was playing with Profiles and it adjusts the volume when you change Profiles. I would change the volume with a volume control app and if you changed the Profile or turned off/on the phone, it would load the Toggle Settings default Home profile and adjust it again. There is an update for Toggle Settings today that if you disable the Profiles it will stop loading the Default Home Profile (I had that problem). I don't have any daily alarms set so I can't report any results from my end.
     
  5. DDustiNN

    DDustiNN Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    580
    Likes Received:
    63
    Thanks for the input, but unfortunately I don't use different profiles or that app... I really have no idea what is causing it to happen.

    Today, I don't even think my alarm went off at all (even though it was set, with the icon in the notification bar, and yes even the recurring days were set). I woke up, and the alarm was not on the screen (usually it's on the lock screen, to snooze or dismiss). But my trackball was flashing very sporadically for some reason. It stopped when I unplugged the phone.

    Twilight Zone, maybe? :confused:
     
  6. andythegreek

    andythegreek New Member

    Joined:
    Jul 1, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I have the same issue, hero on 1.5
     
  7. DDustiNN

    DDustiNN Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    580
    Likes Received:
    63
    Mine hasn't been doing this on 2.1 so far (although now I get the silent bug sometimes).
     

Share This Page

Loading...