What is the difference between WIPE FACTORY RESET and WIPE DALVICK?


Last Updated:

  1. Sprockethead

    Sprockethead Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 29, 2010
    Messages:
    291
    Likes Received:
    13
    Can I wipe the dalvick without re-installing all the software?
     

    Advertisement
  2. TheBiles

    TheBiles Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2010
    Messages:
    705
    Likes Received:
    159
    Factory reset wipes your /data folder (all of your apps and other data), and wiping dalvick just wipes your dalvick cache.
     
    Sprockethead likes this.
  3. Sprockethead

    Sprockethead Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 29, 2010
    Messages:
    291
    Likes Received:
    13
    So I wiped Dalvik and now my phone won't recognize that it has an SD Card. What is going on? I can't even re-load Fresh without it being recognized as a driver on my PC. What should I do?
     
  4. TheBiles

    TheBiles Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2010
    Messages:
    705
    Likes Received:
    159
    I doubt that is related to wiping the dalvick cache, as it is a standard ROM-installing step.

    -------------
    Sent from my HTC EVO 4G using Tapatalk Pro.
     
    Sprockethead likes this.
  5. camdz

    camdz Well-Known Member

    Joined:
    Oct 18, 2009
    Messages:
    86
    Likes Received:
    5
    [Fixed] Well looks like I killed my EVO already... (Lost SD & USB) - xda-developers

    Check out this thread. Not sure why it happened, but you should be able to fix it using that method. I tried to install a file from my Hero thinking it would work, and this happened to me too. The computer wouldnt recognize my phone, and I couldnt access my SD card.
     
    Sprockethead likes this.
  6. Sprockethead

    Sprockethead Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 29, 2010
    Messages:
    291
    Likes Received:
    13
    Yeah but if you don't have USB connection, how can you do that? I lost USB too btw. I think I'm going to have to return it to Sprint.
     
  7. TheBiles

    TheBiles Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2010
    Messages:
    705
    Likes Received:
    159
    Read the topic.

    -------------
    Sent from my HTC EVO 4G using Tapatalk Pro.
     
    Sprockethead likes this.
  8. Sprockethead

    Sprockethead Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 29, 2010
    Messages:
    291
    Likes Received:
    13
    Ok. The first post is over my head and I'm trying to learn it before the phone runs out of juice. It jsut started back up for a couple minutes.
     
  9. Sprockethead

    Sprockethead Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 29, 2010
    Messages:
    291
    Likes Received:
    13
    Thanks for the post. I finally figured it out. However, after the first step, where I have to reboot - the phone ran out of batteries again. Can you believe it? I'm going to either have to return the phone, or buy a new battery to finish the process.

    Bah!!
     
  10. camdz

    camdz Well-Known Member

    Joined:
    Oct 18, 2009
    Messages:
    86
    Likes Received:
    5
    With the phone OFF it will still charge. Just FYI. So leave it off and plug it into the wall for a bit, then finish the process.

    The post is definitely confusing, but if you just follow it step by step you will figure it out. I thought the same thing. Also if you are rooted and have nand unlocked you may be able to restore your backup after just doing the SD card fix. This allowed me to boot into recovery and ended up fixing my USB issue by itself. Maybe I got lucky, but its a suggestion.
     
    Sprockethead likes this.
  11. Sprockethead

    Sprockethead Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 29, 2010
    Messages:
    291
    Likes Received:
    13
    Oh. My. Gah.

    Thank you all so much for your help in researching this. Not only did I get my phone fixed, but I now know a little bit about everything that I had been confused about earlier, like how to use connectbot and how to use shell commands.

    I'm not even going to reinstall the Fresh OS. I'm just going to download my settings from My Backup Pro and go with it.

    You guys saved me a lot of money and headache!! I really do appreciate it!!
     

Share This Page

Loading...