What the hell happened

Discussion in 'Android Devices' started by harrisonkk, Mar 2, 2010.

  1. harrisonkk

    harrisonkk Member
    15

    Jan 26, 2010
    15
    0
    15
    Student
    San Diego, CA
    About two hours ago my phone started loosing battery power really fast so i decided to plug it into the charger. Five minutes ago I looked and it was still at %15, the amount it was at when I first plugged it in. So I decided I would turn it off and turn it back on and see if it was just the UI getting messed up or something. Three seconds after I unplug the phone from the charger it turns off and now it wont turn back on. I've tried just waiting a little while, taking out the battery, plugging it back into the charger... nothing works.

    What the **** happened to my phone?
     

    Advertisement
  2. mihalich

    mihalich Well-Known Member
    43

    Nov 23, 2009
    425
    44
    43
    South Orange County, CA
    sounds like all you were missing was the smoke. I've heard of the battery meter getting out of whack, and needing a restart to fix it...but if it won't come back on, that's problems.

    Joe
     
  3. BucYouUp68

    BucYouUp68 Well-Known Member
    43

    Nov 10, 2009
    373
    27
    43
    System Admin
    Florida
    Make sure it is plugged in to the wall charger, Let it charge for about 30 minutes and see if it turns on.
     
  4. harrisonkk

    harrisonkk Member
    15

    Jan 26, 2010
    15
    0
    15
    Student
    San Diego, CA
    Yeah that's what I'm trying right now. I'm on the phone with a Motorola rep right now and they said they can send me a new battery, so hopefully that will work if this doesn't.
     
  5. BucYouUp68

    BucYouUp68 Well-Known Member
    43

    Nov 10, 2009
    373
    27
    43
    System Admin
    Florida
    You should be good, If it does turn on after 30, let it charge all night.
     
  6. BenDroid

    BenDroid Well-Known Member
    48

    Jan 8, 2010
    200
    13
    48
    I had a similar problem a while back. First thing that I did was disconnect the battery for a few. Reconnected the battery and then hooked it up to the charger for about 15 mins. Turned it back on and haven't had a problem since. Something just went screwy with the battery sensor I guess.
     
  7. harrisonkk

    harrisonkk Member
    15

    Jan 26, 2010
    15
    0
    15
    Student
    San Diego, CA

    Latest Update: The phone is back on haha.

    It's turning on again but it dies even if I just unlock the screen because just the screen being on for like 3 seconds kills it. Hopefully letting it charge for a really long time will fix it. If not then I have the new battery coming and now we know it's definitely the battery that's the problem.:eek:
     
  8. BenDroid

    BenDroid Well-Known Member
    48

    Jan 8, 2010
    200
    13
    48
    Good luck. I hope that it works out for you.
     
  9. xjestersdeadx

    xjestersdeadx Well-Known Member
    48

    Feb 10, 2010
    166
    13
    48
    Someone posted that Taskiller was doing this to their phone. Don't know how true it is.
     
  10. bradjason24

    bradjason24 New Member
    5

    Feb 6, 2010
    4
    0
    5
    now, i will say that i rooted, and went back to stock. after i went back to stock, my device wouldnt charge. but, i kept the cable in my device and unplugged it from the wall. when i plugged it back in (to the wall socket), it started charging just fine. no battery pulls or anything. just in case anyone was in my shoes...
     
  11. Apeman

    Apeman Well-Known Member
    36

    Nov 7, 2009
    172
    9
    36
    Student
    Boston
    This happened to me, and a good overnight charge fixed it for me completly. It has to do with the battery sensor, and it needs a good night being charged and off for it to fix itself.

    Make sure it is plugged into the wall, because a lot of computers don't send full power threw the USB ports, so it actually looses power while "charging"
     
  12. jetpirana

    jetpirana New Member
    5

    Mar 3, 2010
    4
    0
    5
    anyone know if the Eris is rooted yet?
     
  13. CRPercodani

    CRPercodani OFWGKTA
    VIP Member
    213

    Oct 24, 2009
    2,940
    564
    213
    Real Estate Agent
    M A dub'l dolla sign
    Random?
     
  14. Apeman

    Apeman Well-Known Member
    36

    Nov 7, 2009
    172
    9
    36
    Student
    Boston
  15. mtbhk44

    mtbhk44 Well-Known Member
    43

    Nov 9, 2009
    363
    38
    43
    :D Easily the best back to back post in awhile
     
  16. BucYouUp68

    BucYouUp68 Well-Known Member
    43

    Nov 10, 2009
    373
    27
    43
    System Admin
    Florida
    It will be when they roll out 2.1 :D, Back On Topic please.
     
  17. droidism

    droidism Well-Known Member
    15

    Nov 10, 2009
    86
    0
    15

    There may be more to this than we think because the EXACT SAME THING (verbatim) that you posted happened to me at almost the exact same time! I am use to electronics bugging out from time to time but after reading your post it kinda weird'ed me out a bit. Anyway, my droid is back up and running and glad yours are too.
     

Share This Page

Loading...