What "touch screen" keyboard do you use on the D2?Support


Last Updated:

  1. sghere

    sghere Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    127
    Likes Received:
    4
    Just wondering what keyboard (other than the slide out keyboard) you use on the D2.

    Been using the stock lately, but it seems to be a little too sensitive for my typing speed, and I find myself constantly fixing what I've typed.

    Is there one for people that type fast and is a little more tolerant (larger keys I guess) when in landscape? Or is there a way to "train" the keyboard like you can with voice?

    Thanks
    Shayne

    P.S. Swype is NOT an option. ;)
     

    Advertisement
  2. Redflea

    Redflea Well-Known Member

    Joined:
    Oct 6, 2009
    Messages:
    2,623
    Likes Received:
    289
    First, you're (IMHO) crazy not to give Swype a chance - use it for a week or so and see if you want to go back to pecking at keys. :)

    Second, (and this is the helpful part) the best keyboards that I've seen aside from Swype are Touchpal and HTC (ported - if you google around you should be able to find a version to load on the D2). Touchpal wasn't available publicly for a long time, not sure if that's changed.

    There is also Better Keyboard in the market (or used to be) but I found not much "better" about it back when I tried it some months ago.

    There may be others more recent that are out, but since I've found Swype I've stopped looking - perfect for me.

    Here's one web site's list: Top 5 Android Keyboard Apps: Mobile

    Oh - there is another "hot" keyboard that is in development, BlindType, but it isn't available yet.
     
  3. Dragoro

    Dragoro Well-Known Member

    Joined:
    Dec 4, 2009
    Messages:
    265
    Likes Received:
    26
    I cant stand swype myself. It would work much better if you could see the keys under your fingers as you were sliding. I guess its weird cause I can type on a real keyboard around 70 wpm without looking but on the phone I gotta see what Im hitting.
     
  4. Redflea

    Redflea Well-Known Member

    Joined:
    Oct 6, 2009
    Messages:
    2,623
    Likes Received:
    289
    The thing you need to do w/Swype is "use the force".... ;)

    Well, actually, you just need to use it for a bit - your fingers quickly adapt to the process, it requires much less accuracy than typing letter by letter.

    But you have to invest a few days in it to give your fingers/brain a chance to "get it."

    BlindType looks like it will provide a lot of the benefits of swype in a non-swype typing mode - that will likely work well for people who want to see the key they hit before they hit it. The thing I like about swype is that I don't have to look at the keyboard very much at all when I use it...
     
  5. infil

    infil Well-Known Member

    Joined:
    Mar 25, 2010
    Messages:
    163
    Likes Received:
    16
    give it a day or 2 and you'll never go back from swype. I am lost w/o it now lol. First few days on my eris w/ it were kinda rough but yeah....swype rules.
     
  6. cableguynoe

    cableguynoe Well-Known Member

    Joined:
    Mar 30, 2010
    Messages:
    2,030
    Likes Received:
    264
    There's people out there with Eris' and D1's wishing they had Swype.
    Some people just dont appreciate what they have:p
     
  7. WoodiE55

    WoodiE55 Guest

    I use Swype and love it. I can peck if I want to your just use swype in all it's beauty... love it!
     
  8. jpetersen5

    jpetersen5 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 2, 2009
    Messages:
    80
    Likes Received:
    3
    One thing I dont like about Swype is that I am very used to double spacing for period and that doesn't seem to work in Swype...Also when I enter '$50' or something like that from the number pad, I've found that I need to do hunt and peck method as the swype doesnt work for symbols, but even when I do hunt and peck, it comes out like '$ 50' So i still need to go back and fix it.

    Are there settings to make this a little better that I may have missed?
     
  9. Chaznsc

    Chaznsc Well-Known Member

    Joined:
    Jun 11, 2010
    Messages:
    351
    Likes Received:
    29
    Thats subjective.....once they get it they might not think its so great. Im not a fan at this time.
     
  10. funkadesi

    funkadesi Active Member

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    28
    Likes Received:
    8
    I just dictate using my voice :D

    but yes, in other cases I have set swype keyboard to be default "touch-screen" keyboard for normal words, and if I am typing something fancy ill TAP on the keyboard so its a Win-Win situation.
     
  11. Droid2Newb

    Droid2Newb Member

    Joined:
    Sep 21, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    2
    I bought the Droid 2 specifically for the "real" keyboard. If I wanted to use the touchscreen, I would have gone with the Droid X.
     
  12. cableguynoe

    cableguynoe Well-Known Member

    Joined:
    Mar 30, 2010
    Messages:
    2,030
    Likes Received:
    264
    Try swyping from the period to the space. Same thing the other way for the comma.

    Swype doesnt work for symbols or numbers.
    But try hitting the Symbols button, Then long press the same button (now 123 ABC button). That brings up a nicer keypad.
    If you do a lot of numbers, then i can see that being frustrating.
    But if it's once in a while, it should do the trick
     
  13. cableguynoe

    cableguynoe Well-Known Member

    Joined:
    Mar 30, 2010
    Messages:
    2,030
    Likes Received:
    264
    Welcome to the forum.

    I also like using the keyboard when i can get my 2 hands on the phone.
    But when I'm holding my beer on my left hand, and my D2 on my right, swype is right for me:D
     
  14. jpetersen5

    jpetersen5 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 2, 2009
    Messages:
    80
    Likes Received:
    3
    That seems to work well for period, space...

    As for the numbers/symbols, the only real problem I have is when I want $50. Even this way you suggested, when you enter $, it automatically puts a space after it...Does the same thing if you just do a long press on the ABC keyboard.

    Thanks for the help!
     
  15. Droid2Newb

    Droid2Newb Member

    Joined:
    Sep 21, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    2
    Ever see the Burger King commercials?


    I've got these tiny hands. And ....

    LOL! Sorry. Couldn't resist.
     
  16. doomedromance

    doomedromance Well-Known Member

    Joined:
    Nov 9, 2009
    Messages:
    664
    Likes Received:
    82
    I used swype for a while but went back to the HTC IME off XDA
    I use a modified version which can be custom made here.

    I just like all the modifications and customizations you can do, and I like the keyboard layout better.
     
  17. Redflea

    Redflea Well-Known Member

    Joined:
    Oct 6, 2009
    Messages:
    2,623
    Likes Received:
    289
    I just used swype to type $50.

    Hit the symbol button to go to the symbol/number keyboard and tapped $ 5 0 and it comes on $50. No problem.

    Did it in an email and in a text reply. Not sure why it won't work for you...
     
  18. kidon

    kidon Well-Known Member

    Joined:
    Jul 17, 2010
    Messages:
    123
    Likes Received:
    18
    Once I got use to it.. Swype FTW
     
  19. TozyJay

    TozyJay Well-Known Member

    Joined:
    Sep 13, 2010
    Messages:
    225
    Likes Received:
    24
    I like using Swype if I'm just typing one or two words, otherwise I prefer the regular keyboard. Swype doesn't always capitalize how I would like and it's a pain to have to stop and select the right word out of the menu whenever it isn't right. More power to you if it works for you though - to each his own!
     
  20. jpetersen5

    jpetersen5 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 2, 2009
    Messages:
    80
    Likes Received:
    3
    That's weird...When I do that, it places the '$' first, then I tap 5 and 0 and the list shows 50. I select that and it comes up '$ 50'.

    Do you have Swype set to automatically enter a space after words? I do, maybe that's why its doing that..
     
  21. infil

    infil Well-Known Member

    Joined:
    Mar 25, 2010
    Messages:
    163
    Likes Received:
    16
    lol i registered for the beta..had it on both my eris and d1 before d2 came to be mine :p
     

Share This Page

Loading...