Whether S3 has the temperature sensor in it?General


Last Updated:

  1. xiaoyaoworm

    xiaoyaoworm New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Sep 4, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Hello, everyone,

    Recently, I am doing the work on sensors in Android phone now.
    I find Samsung Galaxy S3 has no temperature sensor device in it through my coding? I want to use the temperature sensor to detect the temperature in the room.

    I search for the Internet and find nothing on it.
    Could anyone who are familiar with such things give me the proof?

    Thank you very much.
     

    Advertisement
  2. Rxpert83

    Rxpert83 Dr. Feelgood Moderator

    Joined:
    Aug 30, 2011
    Messages:
    17,861
    Likes Received:
    13,055
    I highly doubt it has a temperature sensor other than the one for its battery.


    Samsung cut costs with sensors on the s3
     
  3. scrabbley

    scrabbley Active Member

    Joined:
    Jul 2, 2012
    Messages:
    42
    Likes Received:
    5
    Well it has a barometer which seems like something they could easily have cut out, unless it has a purpose I don't know about...

    Do other phones have thermometers in then? Surely they aren't able to give accurate air temperature readings?
     
  4. Rxpert83

    Rxpert83 Dr. Feelgood Moderator

    Joined:
    Aug 30, 2011
    Messages:
    17,861
    Likes Received:
    13,055
    The S3 features GPS/A-GPS, a built-in gyroscope, digital compass, plus screen-flipping accelerometer, proximity as well as a barometer.
     
  5. xiaoyaoworm

    xiaoyaoworm New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Sep 4, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Thank you for your reply. I already use the software method to test whether it has temperature sensor. I should tell my boss the verification that it doesn't have the temperature sensor. I don't want to make sth. wrong. Do you know where I can find all the device info(including all the sensor devices in it) about S3?
     
  6. xiaoyaoworm

    xiaoyaoworm New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Sep 4, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Thank you very much, too.
    I want to ask for the same question: Do you know where I can find all the device info(including all the sensor devices in it) about S3?
    I should make sure whether it has temperature sensors in it.
     
  7. scooter1942

    scooter1942 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 12, 2011
    Messages:
    278
    Likes Received:
    42
    just google "(insert model number here) specs gsmarena"

    dont just type "galaxy s3", use the specific carrier model to get the correct specs, such as i9300, sgh-t999, et cetera...
     
  8. ImgBurn

    ImgBurn Well-Known Member

    Joined:
    May 7, 2012
    Messages:
    65
    Likes Received:
    50
    My S3 has the temperature sensor in it;)
    Battery & CPU

    See Attached









    Hit the thanks button if this helps you it makes Me
    :)
     

    Attached Files:

    wishart likes this.
  9. Rxpert83

    Rxpert83 Dr. Feelgood Moderator

    Joined:
    Aug 30, 2011
    Messages:
    17,861
    Likes Received:
    13,055
    Not quite what the op is asking for
     
  10. ylexot

    ylexot Well-Known Member

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    2,336
    Likes Received:
    404
    The only smartphone that I know of that has a thermometer for ambient temperature is the Casio G'zOne Commando. Most smartphones just have a temperature sensor for the battery/processor so that it can shut itself off if it gets too hot. There's no way you'd be able to use it to get an accurate ambient temperature reading.
     
  11. bvbull200

    bvbull200 Banned

    Joined:
    Jun 5, 2010
    Messages:
    999
    Likes Received:
    197
    Side note. Is there some benefit to pandering for "thanks" or "likes" on this site? I see pleas like this from time to time and figure I must be missing something.
     
  12. Rxpert83

    Rxpert83 Dr. Feelgood Moderator

    Joined:
    Aug 30, 2011
    Messages:
    17,861
    Likes Received:
    13,055
    Nope, nothing there. I personally don't like when I see that but that's people choice
     
  13. anapospastos

    anapospastos New Member

    Joined:
    Oct 9, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    You mean that S3 has different sensors for battery and cpu right? Can you name the widget app?
     
  14. Ballymoss

    Ballymoss Well-Known Member

    Joined:
    Jun 26, 2012
    Messages:
    756
    Likes Received:
    139
    I have Android Assistant and it gives the temperature of the CPU plus very detailed info about usage, as pie charts.
     
  15. Ballymoss

    Ballymoss Well-Known Member

    Joined:
    Jun 26, 2012
    Messages:
    756
    Likes Received:
    139
  16. Acts7

    Acts7 New Member

    Joined:
    May 12, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    The Galaxy S3 has not a temperature guage.
    However the S4 does indeed have a thermometer
    EDIT: just realized this was a few months old. Apologies.
     
  17. d_roid

    d_roid Member

    Joined:
    Mar 8, 2013
    Messages:
    9
    Likes Received:
    2
    I once had the Casio G'zOne on Verizon before my first smart phone.
    It was the absolute best cell phone because of all the features that came with it.

    Casio's G'zOne Rock - Review and Demonstration - YouTube
     

Share This Page

Loading...