Which ROM is the best??


Last Updated:

  1. khaag27

    khaag27 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 14, 2009
    Messages:
    298
    Likes Received:
    14
    So I rooted my hero and backed it up FINALLY!!! :)

    I have heard of Fresh and MoDaCo. Which is better?
     

    Advertisement
  2. JasonMudd

    JasonMudd Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Personal preference i suppose. I have used the MoDaCo 1.1 for a bit, and now i am going back and forth between the new Fresh 1.0 and the Android 2.1 Eclair Beta that Fresh is working on. Reliability and speed wise, the Fresh 1.0 is great. It removes lots of the Sprint bloat and boots quickly. The Eclair is fun to play with. If you flash the new 1.5.1 Recovery Image, it lets you create multiple Nandroid backups, which you can use for different ROM's.

    Geek For Me – Android CDMA Sprint Hero
     
  3. khaag27

    khaag27 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 14, 2009
    Messages:
    298
    Likes Received:
    14
     
  4. JasonMudd

    JasonMudd Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    So you've downloaded the zip (keeping it zipped) and placed it in the root of your sd card?

    Then you boot into recovery mode and select the "apply sdcard: choose zip", then find the Fresh 1.0 rom and select it.
     
  5. khaag27

    khaag27 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 14, 2009
    Messages:
    298
    Likes Received:
    14
    .
    Great I got it. I have another question. So my phone is awake100 percent now since downloading this. any idea how to fix this. Thanks for all the help
     
  6. JasonMudd

    JasonMudd Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    If you've just installed it, it may not have had a change to sleep. Try to restart it. I have not had this issue.
     
  7. khaag27

    khaag27 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 14, 2009
    Messages:
    298
    Likes Received:
    14
    Ok I restarted and when I go into about phone / status it says awake 100% :(
     
  8. JasonMudd

    JasonMudd Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    If you're checking it right after boot, it will say it has been awake 100% of the time. Put it to sleep, (press the end button) and wait a bit. Once you turn it on at that point it will display the correct awake time.
     
  9. BSki

    BSki Well-Known Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    249
    Likes Received:
    2
    I am interested in the title of this thread, not the troubleshooting of root rom changes.

    Hope this gets back on topic.
     
  10. khaag27

    khaag27 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 14, 2009
    Messages:
    298
    Likes Received:
    14
    Well start a thread then
     
  11. tatonka_Hero

    tatonka_Hero Well-Known Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    1,566
    Likes Received:
    86
    The thread was essentially answered in the 2nd post. It's personal preference more than anything. I believe MoDaCo has a few errors at the moment, but I haven't messed with it. I've got Fresh1.0 (de-freshed) on my Hero, but to be honest, I don't notice any difference in the speed between Fresh and the Stock ROM with the crapware taken off.
     
  12. BSki

    BSki Well-Known Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    249
    Likes Received:
    2
    Start a thread with the same title and hope it doesn't turn into a troubleshooting thread?

    Good plan, didn't think about that.
     
  13. khaag27

    khaag27 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 14, 2009
    Messages:
    298
    Likes Received:
    14
    yup
     
  14. Herodroid

    Herodroid Well-Known Member

    Joined:
    Oct 31, 2009
    Messages:
    123
    Likes Received:
    48
  15. tatonka_Hero

    tatonka_Hero Well-Known Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    1,566
    Likes Received:
    86
    I'm not a fan of the icons on the taskbar from Fresh, so I had to de-fresh it. I'm not a big fan of the clear them either lol. The almost clear one is pretty sweet though. Oddly enough, I haven't noticed any speed differences with Fresh either...but maybe I'm not supposed to?
     
  16. twospirits

    twospirits AF's janitor Moderator

    Joined:
    Oct 4, 2009
    Messages:
    6,183
    Likes Received:
    5,032
  17. Herodroid

    Herodroid Well-Known Member

    Joined:
    Oct 31, 2009
    Messages:
    123
    Likes Received:
    48
    I haven't made up my mind yet about the taskbar icons. I'm growing to like them, except for the network one.
     
  18. khaag27

    khaag27 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 14, 2009
    Messages:
    298
    Likes Received:
    14
  19. tatonka_Hero

    tatonka_Hero Well-Known Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    1,566
    Likes Received:
    86
    Yeah, that's the killer for me. If the network icon was a little better (opinion of course), I'd be all for it. I don't mind the other icons at all.
     
  20. NCKK

    NCKK Well-Known Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    131
    Likes Received:
    3
  21. doeboy

    doeboy Member

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    So is there a Icon Legend so I know what each Icon is in the Fresh 1.0?
     
  22. nyx528

    nyx528 Active Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    I also have Fresh 1.0 and because of this thread I got the clear I wanted too! Here's before and after pics:
    [​IMG][​IMG]
    [​IMG][​IMG]
     
  23. jersey221

    jersey221 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 18, 2009
    Messages:
    387
    Likes Received:
    16
    how do i go about deleting nandroid backups?

    EDIT: nvm i feel like an idiot now lol.the sad thing is i have seen the folder before and knew thats how to do it i just spaced out lol.
     

Share This Page

Loading...