Why am I getting these bogus chars on ADB?


Last Updated:

  1. mihalich

    mihalich Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 23, 2009
    Messages:
    425
    Likes Received:
    44
    Can someone tell me why my ADB shell looks like this when I launch it? I don't remember it doing this before. In the output below, I launched the shell then typed ls. (also Btw, I'm on DM 1.0 and chose the linux ssh format. Is that what's it?)

    ←[01m[←[01;31mroot@droid←[01;37m]←[01;34m / #←[00m ls
    ls
    ←[1;34mcache←[0m/ ←[1;32minit←[0m* ←[1;34mroot←[0m/
    ←[1;34mconfig←[0m/ ←[1;32minit.goldfish.rc←[0m* ←[1;34msbin←[0m/
    ←[1;36md←[0m@ ←[1;32minit.rc←[0m* ←[1;34msdcard←[0m/
    ←[1;34mdata←[0m/ ←[1;32minit.sholes.rc←[0m* ←[0;0mspboot.version←[0m
    ←[0;0mdefault.prop←[0m ←[0;0mkmods.squashfs←[0m ←[1;34msqlite_stmt_journals←[0m/
    ←[1;34mdev←[0m/ ←[1;34mproc←[0m/ ←[1;34msys←[0m/
    ←[1;36metc←[0m@ ←[1;34mrc.d←[0m/ ←[1;34msystem←[0m/
    ←[01m[←[01;31mroot@droid←[01;37m]←[01;34m / #←[00m
     

    Advertisement
  2. shrink57

    shrink57 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    1,529
    Likes Received:
    149
    Those look like ansi codes (or was is ascii? - it has been a long time). In my DM days I always picked Windows as my terminal option and never had that problem. I use Windows Powershell as my command window in Windows 7.
     
  3. CRPercodani

    CRPercodani OFWGKTA VIP Member

    Joined:
    Oct 24, 2009
    Messages:
    2,940
    Likes Received:
    564
    Are you using linux to ssh? if not then yea you should have chosen windows.
     
  4. mihalich

    mihalich Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 23, 2009
    Messages:
    425
    Likes Received:
    44

    No, Win 7.

    Joe
     
  5. nstallion

    nstallion Well-Known Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    1,152
    Likes Received:
    136
    So are you saying you're using the Linux version of the SDK on Windows?

    <<Confused
     
  6. shrink57

    shrink57 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    1,529
    Likes Received:
    149
    If my failing memory is correct (the CRS has been acting up lately) Sholes and DM ROMs would give a choice of Linux or Windows terminal before installation.
     
  7. mihalich

    mihalich Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 23, 2009
    Messages:
    425
    Likes Received:
    44
    No, I'm using the windows version of the SDK on win 7. But, when you install DM 1.0 it asks you what format you want the linux ssh to be in. I choose linux because on the phone the SSH shell is much nicer.

    I'm not sure what the DM 1.0 quesiton is actually doing though...I'm a bit confused myself. If I get around to reflashing 1.0, I choose windows ssh next time.

    Joe
     
  8. shrink57

    shrink57 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    1,529
    Likes Received:
    149
    My guess is that will solve it for you. Windows 7 should automatically load ansi.sys to view the proper characters.
     

Share This Page

Loading...