Why is Dock Mode Opening instead of Car Mode?


Last Updated:

  1. Consilia

    Consilia Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 26, 2009
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Ok, I just got a replacement Droid from Verizon, and in trying to set everything back up, I'm running into one irritant I can't seem to figure out.

    Whenever I put the replacement Droid in my car dock, it opens the Dock Mode instead of Car Mode.

    Can anyone help me figure out how to change this setting?

    (As I remember, previously I used Dock Awake in conjunction with Car Home. But, now, I can't seem to figure it out.)

    Thanks for your help.
     

    Advertisement
  2. xliderider

    xliderider Well-Known Member

    Joined:
    Jan 28, 2010
    Messages:
    1,232
    Likes Received:
    192
    The magnet in the dock is the wrong polarity. You would need to flip the magnet over to open the car mode.

    Maybe you can take the Droid and car dock to a Verizon store and get them to give you one that has the magnet installed with the proper polarity.
     
  3. UncleMike

    UncleMike Well-Known Member

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    2,319
    Likes Received:
    482
    Since this is a new problem after replacing the phone, it seems unlikely that the problem is with the dock. The first thing I would try would be clearing the defaults for the Multimedia Station app (the app that normally loads in the multimedia/desk/home dock).

    At the home screen: Menu > Settings > Applications > Manage applications > Menu > Filter > All > Multimedia Station > Clear defaults.

    This will prevent the Multimedia Station app from being the default app for anything. If the default app for the Car Dock was the Multimedia Station app, the next time you put the phone in the Car Dock you should be asked which app you want to load, with an option to set the default.

    I don't know how it would have gotten set this way in the first place, but obviously something is wrong, and this is an easy fix if it works.

    If you have the multimedia/desk/home dock, I would place the phone in that too, to make sure that the defaults are/get set correctly.

    If this doesn't help, then either some other app is the default, and that app is loading the Mutlimedia Station app, or there is a hardware problem with either the phone or the dock.
     

Share This Page

Loading...