Why only 256MB of RAM?


Last Updated:

  1. uf15

    uf15 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    256MB of RAM on a high-end phone is so 2009 with phones like the Palm Pre, iPhone 3GS and Motorola Droid all featuring it. I was really disappointed to read that the HTC Bravo would only include 256MB of RAM. Just looking at HTC's 2010 lineup, every single one of those phones has 256MB of RAM. You would think their flagship model would include more. Even the HTC HD2 had 448MB of RAM. I was expecting 448MB or 512MB, which would really amplify the speed of the Snapdragon processor, but this is the one thing that may prevent me from buying. What a bummer.
     

    Advertisement
  2. rdalcanto

    rdalcanto Well-Known Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    421
    Likes Received:
    28
    Other sources indicate more RAM than that. They may have increased it in the final release. Time will tell. Don't fret yet.
     
  3. uf15

    uf15 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    What sources?
     
  4. SoCalMiles

    SoCalMiles Well-Known Member

    Joined:
    Oct 31, 2009
    Messages:
    160
    Likes Received:
    21
    The latest specs showed 320 ram
     
  5. DroidSuks

    DroidSuks Well-Known Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    341
    Likes Received:
    18
    heat.
     
  6. uf15

    uf15 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    320 ain't 488, but I'll take it. Great news.
     
  7. CAJACKSPARROW

    CAJACKSPARROW Well-Known Member

    Joined:
    Nov 27, 2009
    Messages:
    61
    Likes Received:
    39
    Look on the bright side. 320 will probably be like the new quad core processor with 16GB of ram on the new mac compared with the 488 and a windows product. Heck the HD2 is probably wanting 1GB to run win mo! ha ha ha ha
     
  8. kyler13

    kyler13 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    1,638
    Likes Received:
    284
    Don't quote me exactly but I think I read somewhere that the spec discrepancy floating around has to do with the snapdragon processor having 60MB of RAM built-in (or somthing along those lines) for some particular function and not general use. The phone still has 256MB of RAM accompanying the processor, but because of this additional RAM, they quote the total memory as ~320MB (though it adds to 316MB). Dunno. Someone can clarify or provide more detail if they know or find it. Can't remember where I saw this.
     
  9. xclr82xtc

    xclr82xtc Well-Known Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    240
    Likes Received:
    7
    Makes since. ill take a phone that a 1/16th of an inch thicker if they give me more ram..lol
     
  10. xclr82xtc

    xclr82xtc Well-Known Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    240
    Likes Received:
    7
    pretty soon, were going to be defraging our phones lol
     
  11. Mykpfsu

    Mykpfsu Well-Known Member

    Joined:
    Oct 28, 2009
    Messages:
    984
    Likes Received:
    149
    Screw that, I want to partition mine!
     
  12. YamiYaiba

    YamiYaiba Well-Known Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    181
    Likes Received:
    77
    fix'd. :p

    Also, it needs to run Windows 7, OS X, Linux, Android, and ChromOS in a quintuple boot...and be able to switch between the desktops on the fly lol.
     
  13. MisterMcGoo

    MisterMcGoo Well-Known Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    102
    Likes Received:
    0
    I want to run VMware on mine.
     
  14. onion

    onion Banned

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    162
    Likes Received:
    0
    Wrong.

    Reality is not what one makes believe it is.
     

Share This Page

Loading...