Wi Fi huawei AscendSupport


Last Updated:

  1. Jagon

    Jagon Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 21, 2011
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    I have the huawei ascend and every time I try connecting to my wi-fi I get this message "Disabled, secured with WPA/WPA2 PSK" but the phone connects to the wi fi at a friends house.... How do I fix this? Thanks :)
     

    Advertisement
  2. AndroidSPCS

    AndroidSPCS Well-Known Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    3,222
    Likes Received:
    478
    I'll move this to the Ascend sub-forum to see if other owners can help.
     
    kevinrubio likes this.
  3. kevinrubio

    kevinrubio Well-Known Member

    Joined:
    May 9, 2011
    Messages:
    1,029
    Likes Received:
    111
    your wifi is secured with a password. reboot and scan for wifi's and connect yours with a password
     
  4. Jagon

    Jagon Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 21, 2011
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    I already typed my password in, it just doesn't connect :(
     
  5. nuttmeg

    nuttmeg Well-Known Member

    Joined:
    Feb 9, 2011
    Messages:
    7,331
    Likes Received:
    2,525
    tap you wifi name and tap forget, than restart the phone and try connecting again, also you may need to restart your router, btw what router do you have?
     
  6. kevinrubio

    kevinrubio Well-Known Member

    Joined:
    May 9, 2011
    Messages:
    1,029
    Likes Received:
    111
    yes what nuttmeg said!
     
  7. Jagon

    Jagon Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 21, 2011
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    CISCO Linksys.
     
  8. PlayfulGod

    PlayfulGod Well-Known Member Developer

    Joined:
    Jan 28, 2011
    Messages:
    8,109
    Likes Received:
    4,938
    do you have mac filtering enabled too? if so you need to add your phones mac address.

    if that doesn't work disable encryption and mac filtering and see if it connects then and if it does then re-enable security and setup your phone for it n see if it connects.
     
  9. Jagon

    Jagon Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 21, 2011
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    How do I get the MAC address?
     
  10. Tokenpoke

    Tokenpoke Well-Known Member

    Joined:
    Feb 10, 2011
    Messages:
    3,110
    Likes Received:
    1,155

    Menu button.... settings... about phone... status... third from bottom.
     
  11. Gmash

    Gmash Well-Known Member

    Joined:
    Feb 3, 2011
    Messages:
    6,715
    Likes Received:
    2,857
    Hey, Toke, long time no see! Glad to see you back!
     
  12. Jagon

    Jagon Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 21, 2011
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Didn't work :'( any other suggestions?
     
  13. nuttmeg

    nuttmeg Well-Known Member

    Joined:
    Feb 9, 2011
    Messages:
    7,331
    Likes Received:
    2,525

    check the website for you router and see if it has a firmware update, but first check your channel in your router settings and see if its set to auto channel or channel 11.
     
  14. Jagon

    Jagon Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 21, 2011
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    How do I do that? Lmao..
     
  15. nuttmeg

    nuttmeg Well-Known Member

    Joined:
    Feb 9, 2011
    Messages:
    7,331
    Likes Received:
    2,525

    give me the router info cisco linksys e1000 or what?;)
     
  16. Jagon

    Jagon Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 21, 2011
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    LINKSYS Cisco WRT120N
     
  17. nuttmeg

    nuttmeg Well-Known Member

    Joined:
    Feb 9, 2011
    Messages:
    7,331
    Likes Received:
    2,525
    .
    so what is happening when you try connecting your phone to it? and who is your carrier?
     
  18. Jagon

    Jagon Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 21, 2011
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Metro PCS is the carrier, the problem is when I try connecting to my wi-fi it tells me that the connection was disconnected, and I only get this in my house, at my friends house, I got the password and it connected instantly.
     
  19. Jagon

    Jagon Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 21, 2011
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    And this might help, but where it says "Wi-Fi" right below there it says "disconnected" and on my network name it says "Disabled, secured with WPA/WPA2 PSK"
     
  20. nuttmeg

    nuttmeg Well-Known Member

    Joined:
    Feb 9, 2011
    Messages:
    7,331
    Likes Received:
    2,525

    Try to adjust the wireless settings on the router and check...

    Open an Internet Explorer browser page on your wired computer(desktop).In the address bar type - 192.168.1.1 and press Enter...Leave Username blank & in Password use admin in lower case...

    Click on the Wireless tab,Change the SSID(network name) to some unique name,Change the Wide Channel to 40MHz only,Wide Channel to 9 and Standard Channel to 11-2.462GHz.Click on save settings.Under the subtab wireless security check the security key.

    Now,try to connect your phone again.
     
  21. cheesecakenum1

    cheesecakenum1 New Member

    Joined:
    Mar 6, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    My phone is doing the same thing and i have a router from at&t and my parent's phone and sister's connecte but mine can't
     
  22. DMajor239

    DMajor239 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 16, 2011
    Messages:
    761
    Likes Received:
    82
    Reset your router.
     
  23. gamomoftwo

    gamomoftwo Well-Known Member

    Joined:
    Aug 29, 2011
    Messages:
    87
    Likes Received:
    3
    I had the same problem when I first rooted the phone. What I found out was that the name of the phone changed when I rooted it. On my WIFI I have a secure list of what can connect to the WIFI even if they have the password and since my phone had a different name, it could never connect. I had to open my WIFI and let "anything" connect and then saved the new name to the WIFI router software and I could connect again. Took me like a week to notice it, was very annoying before I figured this out.

    Check your WIFI to see if it has that type of security and make sure your phone's name is on that list.
     
    KOLIO likes this.

Share This Page

Loading...