Wi-Fi working on and offSupport


Last Updated:

  1. Plutoburn

    Plutoburn Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    I am a new x10 owner, I have 1 dekstop, 2 laptops, and a playstation3 all connected to my router wirelessly and they all work fine, so the signal strength and availability are definitely out of question. I've tried using different security protocols and they all yield the same result, it cannot successfully obtain an IP address. Occasionally it would work, but most of the time it doesn't. What are some known fixes for this type of issue? Any help/hint would be appreciated.
     

    Advertisement
  2. TheManWithAPlan

    TheManWithAPlan Well-Known Member

    Joined:
    Jun 14, 2010
    Messages:
    127
    Likes Received:
    19
    Hmm not 2 sure
    try perhaps giving ya phone a static ip address n c wat happens?
     
  3. keiiferrer

    keiiferrer Member

    Joined:
    Jul 20, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    same exact problem here, haven't been able to figure it out either
     
  4. gintor

    gintor New Member

    Joined:
    Jul 25, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    1
    The most common cause of this is interferance....Log onto your router and change th edefault channel...Usually 11 i think to something else, othe rwifi signals can confuse less complex routing devices ( your phone )

    HTH
     
  5. origami

    origami New Member

    Joined:
    Jul 27, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I was suffering something similar, wifi and bluetooth behaving erratically.

    Downloaded SEUS and reinstalled the firmware (It was the same version) and worked like charm. Maybe the preinstalled software was corrupted...:confused:
     
  6. keiiferrer

    keiiferrer Member

    Joined:
    Jul 20, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    i just came to the conclusion that wifi is kinda dodgy on this handset, can connect to several networks, but never to the one in my house (weird), and i'm able to connect several devices to it, tried changing channels, different protocols, reinstalling the firmware with seus... nothing, so my guess is it varies from handset to handset
     
  7. surf_r_dude

    surf_r_dude Well-Known Member

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    51
    Likes Received:
    3
    Tough Luck bud, try contacting Sony Ericsson about the problem, an issue occured with my friend while he was updating his phone (would get stuck at Roger Screen) and he contacted Sony Ericsson about it and he sent his phone into them to study the problem and sent him back a brand spankin new one!
     
  8. huntleth

    huntleth Well-Known Member

    Joined:
    Jun 26, 2010
    Messages:
    180
    Likes Received:
    25
    Hi,

    This problem is caused by a known bug where you will lose your wifi (or data connection) if:

    - You lose your phone signal (obviously this applies to data)
    - You regain your phone signal
    - There is wifi/3G available. It will switch between the 2.

    An update should fix this issue. If you cannot update, debrand the phone, then try again.

    About not being able to connect to certain networks, try setting a static IP for it in the wifi advanced settings.
     

Share This Page

Loading...