Wifi 'authenticating'Support


Last Updated:

  1. lisa_302

    lisa_302 New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 6, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hi,

    I'm hoping someone can help me. I got my HTC desire on Monday and I must say I love it. However my phone will connect to my wifi at home no problems, it automatically switches when it's in range, but after about 20-30 minutes it stops working (pages won't load etc or get an error message saying I need to be connected) and when I go into wifi in settings it says 'authenticating' instead of connected. It doesn't change back if left you have to turn it off and back on and then it works fine for 20-30 minutes and back to the same problem again. I have never had a problem with the internet connection and there is no interuption to it or anything.

    Any suggestions on what may be causing it to do this?

    Thanks
    Lisa
     

    Advertisement
  2. anoniemouse

    anoniemouse Well-Known Member

    Joined:
    Jul 3, 2010
    Messages:
    1,514
    Likes Received:
    237
    Welcome to the forum

    First try turning off the phone & remove the battery, replace battery & turn the phone back on.
    If this hasn't worked try rebooting the router.
     
  3. funnyclub

    funnyclub New Member

    Joined:
    Oct 27, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hey there I have the same issue with my desire hd. It happens on my router but it doesnt seem to happen in my parents house :confused:
    Anyone know what the issue could be?
     
  4. chemjosh

    chemjosh New Member

    Joined:
    Jan 22, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I have exactly the same problem with my desire HD and a Zyxel 660 router.
    It goes to authentication in the wifi dialogue after 30 minutes.
    This issue seems to be quite common, are there any fixes?
    I have changed the authentication time out on the router to 9999 seconds but this is only a temporary fix.
     
  5. stephenenglish

    stephenenglish New Member

    Joined:
    Jan 10, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I'm using Zyxel wireless modems at two different locations and get the same drop in connection problem after about 30 mins, very frustrating having to go in settings everytime and turn off and back on again :mad:

    Could it be the Zyxel modem:confused:
     
  6. webmoly

    webmoly New Member

    Joined:
    Apr 10, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hi

    log into ur modem..
    look for sth names as MTU

    change it to 1000
     
  7. kazzye

    kazzye Member

    Joined:
    Jan 6, 2012
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Have you resolved the problem? I am having the same problem, but my husband has a Galaxy s and has no problems. This is driving me mad, it happens all the time.
    Thanks.
     
  8. silver_z

    silver_z New Member

    Joined:
    Sep 14, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    got it i think. go to wifi settings then open where is d networks then pres menu key for advanced settings and tick out proxy thing. its half an hour and its still conected not authent.... anymore. hope will stay couse drived me mad too
     
  9. omidfarhang

    omidfarhang New Member

    Joined:
    Dec 28, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hi,

    I've tried all above solutions and none of them works, still after a few minutes my Wifi connection switch from 'Connected' to 'Authenticating' and I have to turn my WiFi off and on to continue using.
     
  10. LoRes2101

    LoRes2101 Member

    Joined:
    Dec 5, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Is there any solution for this yet? My wifi will work fine for a while then randomly switch over to say it's authenticating every morning it seems. Sometimes it will randomly do this during the day...

    It will usually still partially work (like visiting websites through opera's turbo compression stuff) but other things like facebook or youtube wont work or will only partially work (such as new youtube videos will load in a search but they wont play or show any of the comments or anything.)

    The only solution is to turn off and turn back on the wifi.

    I am on a college wifi, I think I have this issue back at my home wifi too but can't check to be sure.
     
  11. omidfarhang

    omidfarhang New Member

    Joined:
    Dec 28, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Exactly.

    I've same problem with "every" Wifi, At home with ZyXEL, At my friend's house with D-Link, at work with another...
     

Share This Page

Loading...