Wifi goes deadSupport


Last Updated:

  1. ParaGuy

    ParaGuy Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 22, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    I have a problem with the Boost Mobile Samsung Galaxy SII. I connect to any wifi hotspot without a problem but after an undetermined amount of time, the phone just stops receiving signal from the wifi connection. If I disconnect and re-connect the wifi works great again. It seems to go dead after the phone goes to sleep or in powersave mode. Is there any known fix for this problem?

    Thanks
     

    Advertisement
  2. Codegerm

    Codegerm Well-Known Member

    Joined:
    Jul 13, 2011
    Messages:
    3,754
    Likes Received:
    1,266
    Go into the settings menu select WiFi then hit the menu button and select advanced. make sure the keep WiFi on during sleep is set to always.
     
    Montoya likes this.
  3. aiq

    aiq Member

    Joined:
    May 28, 2012
    Messages:
    22
    Likes Received:
    5
    My phone does the same. If i don't turn the wifi back off and on, it won't connect to the router.
    Serious bug in my opinion.
     
  4. Codegerm

    Codegerm Well-Known Member

    Joined:
    Jul 13, 2011
    Messages:
    3,754
    Likes Received:
    1,266
    check your settings (see post above)
     
  5. Kinasdad

    Kinasdad Member

    Joined:
    Mar 24, 2012
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Mine does the same. My Settings are WiFi Always on during sleep, but still after an undetermined amount of time, the phone just stops receiving signal from the WiFi connection.
     
  6. liana1101

    liana1101 New Member

    Joined:
    Jan 26, 2013
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    i bought boost mobile galaxy s2 4g from best by right away it had wifi and browsed the internet while not being activated with boost .....few days later it shows whifi cnection but will not browse internet of go on to google market. so i reset factory on it then downloaded and set up the phone the way i like wifi and interner was working another 2 days later wifi is connected but when i try to go to internet its not working and google market is not working. i gueess my question how do i fix it and does boost some how after few days able to prevent you from using wifi browsing if you didnt activate the phone
     
  7. ParaGuy

    ParaGuy Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 22, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Yep, not the router settings, I have tried this on multiple security type settings and it does the same thing with every router I connect to, at work, the coffee shop etc. The keep wifi on during sleep setting doesn't help either. Is there a really good app that will work to keep a wifi connection alive? I'd probably use it even though I'm sure it would eat up your battery life.
     
  8. Codegerm

    Codegerm Well-Known Member

    Joined:
    Jul 13, 2011
    Messages:
    3,754
    Likes Received:
    1,266
    I never had this problem. When I set mine to always be on, It stays on. I can also confirm that it does eat the battery. When I keep it active all the time my run time will drop to between 12 to 14 hours depending on use. When I let WiFi sleep when the phone is idle I can for a up to a couple of days.
     
  9. ParaGuy

    ParaGuy Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 22, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Still no fix for this problem. I know that a lot of people are having this problem with the Samsung Boost Mobile SII but there seems to be no fix in site. If I turn off wifi and then turn it back on it works fine but then if I just leave it connected, the wifi connection goes dead. I should also mention that I am using the stock software and it is un-rooted. Can anybody confirm that they are not having this problem on a rooted / mod'ed phone?
     
  10. Codegerm

    Codegerm Well-Known Member

    Joined:
    Jul 13, 2011
    Messages:
    3,754
    Likes Received:
    1,266
    have you still not activated the phone?
     
  11. Gendo420

    Gendo420 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 24, 2013
    Messages:
    460
    Likes Received:
    144
    I have no problems with WiFi as you describe running stock or CM10.1
     

Share This Page

Loading...