wifi not connectingSupport


Last Updated:

  1. EM30996

    EM30996 Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 9, 2010
    Messages:
    43
    Likes Received:
    9
    I just noticed my wifi will no longer connect.. I changed the passkey to no avail. It says obtaining ip.. then unsuccessful.. any idea.. reset and battery pull tried already.. thanks
     

    Advertisement
  2. closhedbb

    closhedbb Well-Known Member

    Joined:
    May 13, 2010
    Messages:
    47
    Likes Received:
    8
    I was having the same troubles on my network at home. Then I realized I could connect to other routers in my building. So determined the problem was with my router. I upgraded the firmware, made sure it was on mixed signal, and the problem went away.

    Are you having this trouble with all networks, or just one in particular?
     
  3. EM30996

    EM30996 Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 9, 2010
    Messages:
    43
    Likes Received:
    9
    whew.. i don't know what happened.. laptop was working, but then stopped.. just did hard reset on router and redid everything.. changed security to wpa also.. had it on wep and apparently its not that secure from what i was reading. not sure if wpa is any better or not though.. all is good on laptop and dinc
     
  4. jayjay1122

    jayjay1122 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 12, 2010
    Messages:
    1,456
    Likes Received:
    338
    And to the OP, to expand on this, updated firmware can also be the reason it stopped working. I have a Netgear at home and the last firmware update broke my ability to use my WiFi. I rolled back the previous and it started working again.

    Bottom line, you may need to either update your Firmware like closhedbb advises or rollback if an update broke it.

    Short of that this is pure speculation as we would need to know if anything has been changed:

    -Are you the admin of the router?
    -Are you using MAC filters?
    -Are you hiding your SSID?
    -Are you using DHCP? and if so, is the scope too small where the addresses are all used?
    -etc, etc, etc...

    ***I know it is inconvenient especially if you connect to multiple network, but just as a trouble shooting step, you may want to try a Static IP to see if you get connectivity!
     
  5. jayjay1122

    jayjay1122 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 12, 2010
    Messages:
    1,456
    Likes Received:
    338
    LOL!!! Then disregard my previous!!! :D:D:D
    Glad you got it working!!

    P.S. WPA is better than WEP!!!
     
  6. EM30996

    EM30996 Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 9, 2010
    Messages:
    43
    Likes Received:
    9
    thanks guys.. just upgraded the firmware.. is wpa the best?.. other options there also..
     
  7. INTREPID-NY

    INTREPID-NY Well-Known Member

    Joined:
    May 5, 2010
    Messages:
    273
    Likes Received:
    55
    WPA is FAR more secure that WEP. WPA2 is the most secure and highly recommended.

    WEP can be cracked with readily available software within minutes - yes minutes. In layperson's terms, WEP is equivalent to a locked screen door. It's trash - and will only keep out your neighbor who still uses AOL.

    WPA and especially WPA2 with AES encryption is very hard to crack. Check your router and make sure you're using it. And while you at it, make sure your Windows accounts (including your Administrator account) all have passwords.
     
  8. EM30996

    EM30996 Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 9, 2010
    Messages:
    43
    Likes Received:
    9
    I'll have to set up wpa2 i have wpa now, windows is protected with passwords.. what are the thoughts on securing the phone.. is it even necessary?
     
  9. jayjay1122

    jayjay1122 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 12, 2010
    Messages:
    1,456
    Likes Received:
    338
    EXCELLENT description!
    With FULL credit to Intrepid-NY, adding a pass-phrase longer than 8 characters with mixed alphanumeric can't hurt!
     
  10. ilinimud

    ilinimud Well-Known Member

    Joined:
    Jun 17, 2010
    Messages:
    82
    Likes Received:
    2
    Since this fellas problem is fixed do you guys mind if i jump in with a question instead of making another thread to clutter up the forum? I am on my laptop right now posting this via my Wifi connection. I was using the wifi on my phone, i did a *228 and the phone did a reboot, now my Wifi wont work. Is there a setting i can change on my phone to help it connect? Any have suggestions?
     

Share This Page

Loading...