Wifi not working after 2.2 updateSupport


Last Updated:

  1. rtb35

    rtb35 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 2, 2010
    Messages:
    521
    Likes Received:
    131
    Hiya guys,

    I have just downloaded and installed the 2.2 update (2.10.405.2) and everything went well except now my wifi will not work.

    I go into the wifi settings and it says "error" next to the wifi tab and it will not turn on.

    Does anybody out there know how to fix this?

    Thank you in advance.
     

    Advertisement
  2. nessuno

    nessuno New Member

    Joined:
    Sep 9, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I have the same problem :( here you can see my Software infos:

    base 32.43.00.32U_5.09.00.20
    Kernel 2.6.32.15-gf9c0527 htc-kernel@and18-2 #1
    build 2.10.405.2 CL226611 release-keys
    software 2.10.405.2
     
  3. Nabola

    Nabola New Member

    Joined:
    Sep 9, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I am also suffering from the same problem wifi not working
     
  4. ook

    ook New Member

    Joined:
    Sep 9, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    15
    Hey guys,

    I had the same problem over here: After finishing successfully the OTA 2.10.405.2 installation on my htc DESIRE I encountered the WIFI problem.

    It simply said Wifi: Error

    To solve this probleme all you have to do is to reinstall the patch manually but this time using a gold card. (Yeah i forget to use one on my unbranded phone... this could be the source of the wifi error)

    1.) reuse your old or create a new gold card
    2.) download the patch 2.10.405.2 manually
    [ota] htc eu 2.10.405.2 - 2.09.405.8 - xda-developers
    3.) rename the OTA_Bravo_HTC_EU_2.10.405.2-2.09.405.8_releaseol2djq7rqarka2ka.zip file to update.zip and copy it to the root of your gold card
    3.) reboot in recovery mode with your gold card inside and select the install:update.zip file as explained in the froyo guide
    How to update and install Android 2.2 ( Froyo ) on Nexus One – SoftSailor
    4.) reboot
    5.) enjoy!

    Remember: Next time use your gold card before updating the software ;)
     
    Pete R, ahellary, kumbarik and 10 others like this.
  5. CHRI5

    CHRI5 Member

    Joined:
    Aug 29, 2010
    Messages:
    16
    Likes Received:
    1
    thanks ook, lifesaver :)

    got my wifi back and made my usual sd card gold for the future ;)
     
  6. el_jefe

    el_jefe Active Member

    Joined:
    Sep 9, 2010
    Messages:
    33
    Likes Received:
    2
    Thank you very much for that solution, ook!!!
    I have the WWE version on my phone and was doubting if I would try it because the update you mentioned is the EU version... But I thought... what the heck... it's already messed up, so let's give it a try :)
    And it worked!!! :D Me happy again!

    By the way, I'm also considering making a gold card of my usual SD
     
  7. rtb35

    rtb35 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 2, 2010
    Messages:
    521
    Likes Received:
    131
    ook you are the man!! cheers m8
     
  8. UKSkidMark

    UKSkidMark Member

    Joined:
    Jul 29, 2010
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Note to self: remember to put the Gold Card in BEFORE doing the OTA update!!!!

    Many thanks to OOK for the solution. Oh and remember to remove the PB999 update before you put the update.zip on there.
     
  9. Steve_S_T

    Steve_S_T Well-Known Member

    Joined:
    May 10, 2010
    Messages:
    111
    Likes Received:
    5
    Thanks ook.
     
  10. Steve_S_T

    Steve_S_T Well-Known Member

    Joined:
    May 10, 2010
    Messages:
    111
    Likes Received:
    5
    I deleted update.zip too before putting my goldcard away again.

    Steve.
     
  11. ThEGr33k

    ThEGr33k Well-Known Member

    Joined:
    Sep 2, 2010
    Messages:
    114
    Likes Received:
    6
    Thanks for the info on how to fix! Will have to get on with that later today.

    Out of interest, does anyone know if this happens because our phones are still locked to a network (orange) and that if we unlock our phones with a code the OTA will work, or will it still need the gold card?

    Cheers
     
  12. jimlad

    jimlad Well-Known Member

    Joined:
    Jun 14, 2010
    Messages:
    132
    Likes Received:
    6
    yeah why does this happen
     
  13. ThEGr33k

    ThEGr33k Well-Known Member

    Joined:
    Sep 2, 2010
    Messages:
    114
    Likes Received:
    6

    I don't really know (hence my asking above). If I had to guess, id guess it was because the locking software (what locks you to a certain provider) can cause some sort of incompatibility and it probably isn't something HTC take into consideration because the providers piss around with the ROM anyway.

    Id like to know if anyone who has unbranded and unlocked their orange/vodaphone/O2 etc phones can use OTA without a gold card without problem, having that sort of freedom to not need a gold card would make life easier, especially if I decide to sell it in the future. :D
     
  14. striker13

    striker13 Active Member

    Joined:
    Aug 4, 2010
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    When i try this with my desire, i get stuck at black screen showing pic of phone with red triangle and red exclamation mark.

    Or am i doing everything right? i hold down vol- and press power button. Then select recovery and then that black screen appears.
     
  15. CHRI5

    CHRI5 Member

    Joined:
    Aug 29, 2010
    Messages:
    16
    Likes Received:
    1
    u need to tap another button again when u get to that screen striker, cant remember which, then u get the menu to install the update.

    my phone was unlocked, and i unbranded it from 02. put stock 2.1 rom on it then got 2.2 OTA with my gold card in, but i did this latest little update without gold card and thats why my wifi got screwed.
     
  16. striker13

    striker13 Active Member

    Joined:
    Aug 4, 2010
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    can anyone else remember what button that was?
     
  17. ice040174

    ice040174 New Member

    Joined:
    Sep 10, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    thanks for this...i was able to fix my desire..now i kept my goldcard in a safe place...:)
     
  18. CHRI5

    CHRI5 Member

    Joined:
    Aug 29, 2010
    Messages:
    16
    Likes Received:
    1
    its either power, vol +, or vol - ;)

    i was getting impatient and just started pressing buttons, lol
     
  19. striker13

    striker13 Active Member

    Joined:
    Aug 4, 2010
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    that worked :D
     
  20. rtb35

    rtb35 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 2, 2010
    Messages:
    521
    Likes Received:
    131
    Its the power button and volume up.
     
  21. jimlad

    jimlad Well-Known Member

    Joined:
    Jun 14, 2010
    Messages:
    132
    Likes Received:
    6
     
  22. jimlad

    jimlad Well-Known Member

    Joined:
    Jun 14, 2010
    Messages:
    132
    Likes Received:
    6
    any ideas guys?
     
  23. CHRI5

    CHRI5 Member

    Joined:
    Aug 29, 2010
    Messages:
    16
    Likes Received:
    1
    sorry dude, im no expert on this. bump so someone else might see and help you out.
     
  24. Hepburn72

    Hepburn72 New Member

    Joined:
    May 15, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    I've been trying all day with no joy what so ever! I go into recovery, select apply sdcard:update.zip and it says E:failed to open /sdcard/updates.zip (no such file or directory) E:signature verification failed installation aborted. What am I doing wrong?:mad:
     
  25. rtb35

    rtb35 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 2, 2010
    Messages:
    521
    Likes Received:
    131
    Make sure the file is called update.zip and not update.zip.zip, basically if you have renamed it on your pc you just need to name it update the .zip will be added automatically when you put it on your sd card.
     

Share This Page

Loading...