Wifi Obtaining address... from netgear router.


Last Updated:

  1. godsdead

    godsdead Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 25, 2009
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    I have a HTC Hero - T-mobile

    Ok the problem, is i used to be able to connect to my wifi router no problem, its a netgear. "remembered, secured with WPA-Personal" and for some reason, it just wont get passed Obtaining address...

    So its connecting? but cant establish an IP?

    Help please!
     

    Advertisement
  2. ianr

    ianr Well-Known Member

    Joined:
    Aug 7, 2009
    Messages:
    253
    Likes Received:
    18
    Have you tried the obvious stuff like resetting the router? And the phone? Are there any logs on the router (particularly anything that mentions DHCP) that can shed any light on it?
     
  3. souleh

    souleh New Member

    Joined:
    Aug 27, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I usually find if its stuck on that I've got the key wrong.
     
  4. AMT

    AMT New Member

    Joined:
    Sep 3, 2009
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I have the same problem some times. It usually helps restarting the router.
     
  5. godsdead

    godsdead Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 25, 2009
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Yea, restarting the router fixes this, its just annoying it happens from time to time.
     
  6. daveybaby

    daveybaby Well-Known Member

    Joined:
    Sep 21, 2009
    Messages:
    919
    Likes Received:
    105
    Couple of things to try:

    (1) make sure your router's firmware is up-to-date.

    (2) try limiting your router to 802.11 b & g only (i.e. disable n)
     
  7. happy1

    happy1 Member

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    I have this same problem....any other ideas?
     
  8. dimeworm

    dimeworm New Member

    Joined:
    Sep 23, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Same thing happens to me.
    I think it happens when you disconnect from the wiFi and another person entered the router. It seems that android is failing to obtain the new Ip Address. I am using SE Xperia Mini Pro..
     
  9. daveybaby

    daveybaby Well-Known Member

    Joined:
    Sep 21, 2009
    Messages:
    919
    Likes Received:
    105
    I had the same problem the other day when trying to connect to a wifi hotspot - i was using wifi analyzer to find the hotspot and its scanning function was interfering with the connection process. Once i killed wifi analyzer i connected just fine.
     
  10. Arober11

    Arober11 New Member

    Joined:
    Feb 11, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    1

Share This Page

Loading...