1. Hot New Devices! HTC One M9 | Samsung Galaxy S6 | LG G4

Wifi problem android 2.1Support


  1. bladefistx2

    bladefistx2 Member

    I've had this really annoying issue with my phone for quite a while.
    I rooted it, mainly cuz i wanted to add an unsupported language.

    I finally managed to get it to work, and now i have root access.

    the only problem is, [​IMG] I can't surf the internet.
    I am able to connect to a Wifi network, and do anything else on the phone-
    but for some strange reason- i can't get internet access.

    that means no market, no google maps, nada. [​IMG]

    Does anyone have any idea where I should start looking?

    My system:
    Motorola XT701 (similar to XT720), Android 2.1-update 1,
    kernel system 2.6.29-omap1

    Thanks in advance...

    Advertisement
  2. Whatever root you used probably doesnt have 3g or wifi enabled. You need to contact the developer of the root and tell them about it.
  3. bladefistx2

    bladefistx2 Member

    Thanks for the reply - but I seemed to have fixed it somehow, and a few changes later:
    installing new apps, removing some old ones, and messing around with the phone settings -

    have come to this situation: 3g/2g/wifi DATA does not work.
    the outcome is that I have no internet access.

    I just don't know what is causing the problem...
  4. Again, I really suggest you contact the root developer you used.
  5. evgenyv

    evgenyv New Member

    I found the workaround. Looks it works
    If you have any news please keep me posted
    http://modmymobile.com/forums/545-motorola-motoroi-milestone-tablet/555346-xt701-wifi-dns-issues.html#post4008325
    XT701 Wifi / DNS Issues
    --------------------------------------------------------------------------------
    I think I understand why the XT701 has seemingly random difficulties with Wifi / DNS. Specifically, I noticed the following bugs:
    1. Widgets and Settings menu claiming wifi cannot be enabled, when it actually is
    2. Unable to use any internet based app after connecting to a wifi hotspot
    3. Unable to use any internet based app after disconnecting from wifi and going back to 3G/HSPA connection.
    Looks like the issue lies in Android's limited number of system properties that can be set (247 max). Stock android uses a lot of them to register all kinds of things, and Moto added a lot more. So, net.dns1 and net.dns2 may not get set before all the slots are full, so dns never works and internet apps cannot go get their data.
    Spoke to a dev at Moto who can confirm the issue and that they are aware of it. Moto's stance seems to be to wait for Google to increase/fix the system properties limits. I kind of wish they would step up and work on a patch instead. Other good news is that he confirmed a 2.2 update is in the works for the XT701 but no release date has been set.
    In the meantime, I suggest these workarounds:
    A. Turn off bluetooth before turning rebooting the phone (so avrcp system properties, etc, do not get set right away on the next boot).
    B. Start wifi and connect to a hotspot as soon as possible after startup.
    C. Use the dnskeeper.apk app (Attached) to set the dns properties to use OpenDNS. It will run every time there is a network change, will probably give you a force close dialog, but it will have done its thing by then. I dont remember where I got it, I dont know who wrote it, and I most certainly will not guarantee that it does not contain other malicious code.

    Evgeny
    rchacin likes this.

Share This Page