WiFi wont connect to Vigor 2910Support


Last Updated:

  1. BartF

    BartF New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 5, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hi all,

    I just got my i7500 in today and I've been trying to get it hooked up on my wireless router, a Draytek Vigor 2910.
    I've tried WEP and WPA/PSK, both won't work.

    The WEP is trying and says "obtaining IP address from ..." for a while, but then it goes dead saying unsuccessfull. In my router I can see the phone connecting in the active list (the mac address shows while trying to connect), but than it disappears again.
    The Draytek uses a 13 position WEP key.
    Setting the phone to automatic doesn't work, nor does specifying WEP.

    I also tried to use WPA. The Draytek is now set to WEP or WPA/PSK (Mixed WPA + WPA2) with a 8 position WPA PSK.
    My i7500 shows the connection as WPA2, but it won't even try to connect. According to some FAQ I also need the setting TKIP, but I can not choose that on the i7500.

    Did any of you have the same problem, or even better ... know how to solve this ?

    MvG,
    Bart
     

    Advertisement
  2. jthreads

    jthreads Well-Known Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    104
    Likes Received:
    0
    Hi Bart,
    I can tell you that so far I had no issues whatsoever with my Galaxy i7500, I'm connected with my D-Link wireless router using WPA2-PSK(Wi-Fi Protected Access 2 with Pre-Shared Key) in mixed mode g/n.
    Try to do a hard reset.
     
  3. BartF

    BartF New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 5, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hi all,

    it seems it might have been a problem useng WEP and WPA together. I set my router to WPA2 only and now it's working fine. I just had to reconfigure all my wireless devices.

    MfG,
    Bart
     

Share This Page

Loading...