Wii remote on Incredible / HTC senseSupport


Last Updated:

  1. ThreeFingersDown

    ThreeFingersDown Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 28, 2010
    Messages:
    68
    Likes Received:
    12
    Hey guys, I know that there is an app to use your Wiimote with your phone, but it doesn't work with HTC Sense yet. Are there any other ways around this?

    Also, do you think this problem will be solved with the 2.2 update?

    Thanks guys!
     

    Advertisement
  2. Asterdroid

    Asterdroid Well-Known Member

    Joined:
    Mar 24, 2010
    Messages:
    989
    Likes Received:
    458
    There are 2 options.

    1. You can root your phone and install a custom ROM that uses different bluetooth drivers (like CyanogenMod 6).

    2. Use one of the two bluetooth controllers that DO work with HTC Sense phones: The ZeeMote and the MSI BGP100. The drivers for both of these can be downloaded on the market (called GamePro). The full version of the drivers is 10 bucks I think.


    I can say with 99% certainty that this will not be fixed with the OTA update.
     
  3. Bing

    Bing Well-Known Member

    Joined:
    Jun 1, 2010
    Messages:
    174
    Likes Received:
    25
    Are you sure the MSI BGP100 can work this way? In that case I may invest in the mod of it crammed inside an SNES gamepad...
     
  4. Yaksha

    Yaksha Well-Known Member

    Joined:
    Apr 15, 2010
    Messages:
    151
    Likes Received:
    12
    What are the odds that this will be changed/fixed in the future? Anyone know what HTC did to the bluetooth to prevent it from working?
     
  5. JULZZ

    JULZZ New Member

    Joined:
    Aug 21, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I just jailbroke my HTC incredible and I have the Wiimote app working. I use the cyanogenmod-6 RC3 (CM6 RC3) rom to be able to do it. It's nothing as nice as froyo with sense but it works for playing with the wiimote.

    What I have done is created a nondroid backup of my froyo rom and another one with the CM6 RC3 rom. When I wan't to play a rom I just load the nandoird backup for CM6 RC3 and when I'm done I switch back. It takes about three minutes each way but it's well worth it to have the best of both worlds.

    If you find that you like the CM6 build then you can stick with that and not have to switch back and forth.
     
  6. sabrewings

    sabrewings Well-Known Member

    Joined:
    May 26, 2010
    Messages:
    895
    Likes Received:
    104
    If you ever refer to rooting as jailbreaking again, you should be banned.
     
    dabears900 likes this.
  7. Jakaro

    Jakaro Well-Known Member

    Joined:
    Apr 16, 2010
    Messages:
    601
    Likes Received:
    55
    has anyone tried this on FrankenRom
     

Share This Page

Loading...