Will Droid Mini work on AT&T?General


Last Updated:

  1. jiantguy

    jiantguy New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 8, 2014
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hey folks. I like the Droid Mini. It appears to be GSM-capable. If I get one, will it work with AT&T?

    Thanks!
     

    Advertisement
  2. Rukbat

    Rukbat Well-Known Member

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    10,393
    Likes Received:
    2,892
    It will do voice and text. It should do 3G. It probably won't do 4G LTE (wrong bands).
     
  3. jiantguy

    jiantguy New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 8, 2014
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    That's extremely helpful. Thank you. Do you know what 4g LTE bands I need?
     
  4. niffcreature

    niffcreature Active Member

    Joined:
    Sep 11, 2013
    Messages:
    40
    Likes Received:
    3
    i'm new to this but i think you need bands that the phone doesn't have. i don't think there's any way to use 4g LTE with AT&T maybe you understood that already idk.
     
  5. niffcreature

    niffcreature Active Member

    Joined:
    Sep 11, 2013
    Messages:
    40
    Likes Received:
    3
    ok i'm actually seeing 4g LTE with t-mobile so? idk if at&t uses different bands just wanted to report that.
     
  6. DirtyDee

    DirtyDee Well-Known Member Contributor

    Joined:
    Mar 18, 2013
    Messages:
    2,205
    Likes Received:
    441
    If you are getting 4g lte with tmobile can I see it [the speed]
     
  7. niffcreature

    niffcreature Active Member

    Joined:
    Sep 11, 2013
    Messages:
    40
    Likes Received:
    3
    sorry forgot about this thread. is there an app you want me to run?
     
  8. niffcreature

    niffcreature Active Member

    Joined:
    Sep 11, 2013
    Messages:
    40
    Likes Received:
    3
    Actually trying to disable 4g and switch to h+ with this tool because MMS and calls aren't working. Its not working but here's some info.

    Its really weird it seems to cycle through different networks when I screw with it but always ends up on 4g.and data definitely works. When it's cycling through and hasn't gotten stuck on 4g yet MMS DOES work. Any help? It seems like there should be an easy fix
     

    Attached Files:

  9. niffcreature

    niffcreature Active Member

    Joined:
    Sep 11, 2013
    Messages:
    40
    Likes Received:
    3
    WOAH sweet i figured it out! i'm NOT sure if the dialer code *#*#4636#*#* or ##PROGRAM helped me, but i did NOT see the option to "select network" before!!

    so, set "preferred network type" to "LTE / GSM / UMTS" then "select network" and do "UMTS only"

    i'm fine with h+ for data and i can always switch to LTE again if i want to watch a movie or something.

    this is for t mobile. not sure if at&t is different

    funny thing is, when its connected to WIFI it automatically switches back to 3g, if i turn of WIFI it turns on h+. frankly this is...... ideal. well almost. i'm fine with it tho.
     
    DirtyDee and doogald like this.

Share This Page

Loading...