Wireless tether !!!! Help


Last Updated:

  1. jpshotya

    jpshotya Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Messages:
    29
    Likes Received:
    1
    I have my phone rooted with toast's i removes some bloatware so i know its rooted properly. i download wireless tether for rooted phone. when i click start tether it says. unable to start tethering, please try again.

    any ideas

    ps - it turns the wifi off when i hit start tethering
     

    Advertisement
  2. THEFORCE

    THEFORCE Well-Known Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    608
    Likes Received:
    198
    did it ask for superuser permission
     
  3. jpshotya

    jpshotya Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Messages:
    29
    Likes Received:
    1
    no it didnt
     
  4. THEFORCE

    THEFORCE Well-Known Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    608
    Likes Received:
    198
    scott2055, cabbie and vss123 like this.
  5. jpshotya

    jpshotya Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Messages:
    29
    Likes Received:
    1
    i installed it, opened it it asks if i wanna donate. i hit close on that screen. and then just sits at the press to start tethering
     
  6. pwabbit

    pwabbit Well-Known Member

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    502
    Likes Received:
    60
    Press "to start tethering" (the green icon in the middle). You will then be asked to provide superuser permission for that action. You will also be asked to provide permission when you are turning the tethering off.
     
  7. jpshotya

    jpshotya Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Messages:
    29
    Likes Received:
    1
    i hit to start, it says unable to start tethering
     
  8. pwabbit

    pwabbit Well-Known Member

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    502
    Likes Received:
    60
    Open your super user app, what does it say in it?
     
  9. SeriousBlack25

    SeriousBlack25 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 19, 2010
    Messages:
    72
    Likes Received:
    6
    Dont forget to enable debugging!
     
  10. jpshotya

    jpshotya Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Messages:
    29
    Likes Received:
    1
    ok maybe im missing something then.. super users app? and debugging is on
     
  11. pwabbit

    pwabbit Well-Known Member

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    502
    Likes Received:
    60
    Having root is a two part equation. First is establishing root (sounds like you have done). Second is installing a ROM that allows you to take advantage of root. Here is a link to the stock ROM with Super User access:

    [ROM] Stock RUU 1.32.651.1 | Update.zip Format - xda-developers

    Note: this is just a stock ROM with Superuser access. You can get other ROMs that can customize your phone to fit your individual taste.
     
    Shift.Evolve, jpshotya and vss123 like this.
  12. jpshotya

    jpshotya Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Messages:
    29
    Likes Received:
    1
    aaaa ok i got it, so i rooted the phone but i still need to put a rom on there to take advantage of the root
     
  13. jpshotya

    jpshotya Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Messages:
    29
    Likes Received:
    1
    ok i did what you said, now my phone is in a boot loop
     
  14. varunb007

    varunb007 Member

    Joined:
    Jun 9, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    1
    sometimes it helps if you wipe data/cache then reflash rom to get out of boot loop
     
  15. jpshotya

    jpshotya Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Messages:
    29
    Likes Received:
    1
    its all working now, wifi tether works , root works. thanks to everyone sticking with me during this mess lol
     
  16. cabbie

    cabbie Well-Known Member

    Joined:
    Mar 23, 2010
    Messages:
    1,344
    Likes Received:
    553
  17. hurdlinmasta

    hurdlinmasta Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Well, since he got help I was wondering if you guys can help me! I dont get any errors, but when I connect to my wireless tether and try to browse, nothing happens. Like I load espn and my UP counter goes up little by little like data is being transfered but nothing happens on the other side. Im trying to use an iPad to connect.
     
  18. cabbie

    cabbie Well-Known Member

    Joined:
    Mar 23, 2010
    Messages:
    1,344
    Likes Received:
    553
    well, did you uninstall the version you have and install the one he posted? mine was doing the same thing till that.
     
  19. mattpsx2

    mattpsx2 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 28, 2010
    Messages:
    67
    Likes Received:
    5
    I'm having connection problems as well. I'm running DC and have superuser permissions and it won't tether. I also installed the apk that was posted but it doesn't work for me. Any suggestions?
     
  20. Sprockethead

    Sprockethead Well-Known Member

    Joined:
    Apr 29, 2010
    Messages:
    291
    Likes Received:
    13
    If anybody gets the message "Unable to start tethering. Please try again!" Do this:

    Open the Wireless Tether app.

    Press the menu button on the phone

    Press Setup

    Press the menu button on the phone again

    PRess (Re)-Install binaries/configs

    Wifi Tether now works.


    Come on now! Hit that thanks button! This is good sh*t!
     
    DHester, scott2055 and mattpsx2 like this.
  21. mattpsx2

    mattpsx2 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 28, 2010
    Messages:
    67
    Likes Received:
    5
    You sir, are the man.
     
  22. jhat3k1

    jhat3k1 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 14, 2009
    Messages:
    164
    Likes Received:
    14
    my only problem is the speed that I get while tethering. I can be getting 1.7 on my phone using 3G, and cant break 250k while tethering. I have re-installed, rebooted, and tried everything. this happens at all times in all locations. it's so useless that I would gladly pay the extra $30 if I could get the htc app to install because that gives almost 1to1 speeds while tethering.






    update:

    I stand corrected, I am getting the exct same speed when tethering now....must have been fixed in one of the previous nightlies. sswwweeeeetttt
     
  23. obliq74

    obliq74 New Member

    Joined:
    Dec 7, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I have rooted my phone with unrevoked and I downloaded the wireless tether app. I can get into it and I have superuser access, however nothing can connect to it. Is there a walkthrough that shows me how to set up devices that can connect to it? When I go to the Connected/Authorized Clients screen, never shows anything. HELP!!!
     
  24. flyjbaker

    flyjbaker Well-Known Member

    Joined:
    Oct 17, 2009
    Messages:
    1,192
    Likes Received:
    266
  25. AndroidCozmo

    AndroidCozmo Member

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Messages:
    16
    Likes Received:
    1
    Tried this multiple times and we're getting the same message. Any other suggestions? We've had good connections recently and this is the first time we've had this message pop up.
     

Share This Page

Loading...