WTF Am I doing wrong with my nandroid restore?


Last Updated:

  1. Sixxx

    Sixxx Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 11, 2010
    Messages:
    401
    Likes Received:
    18
    Nevermind, I fixed it by running an older nandroid.

    HIGH FIVE! :D


    Ok, I flashed Fresh 2.3.3 and then realized I needed to screen cap everything from my old 2.1.2 so that i can easily put everything back in it's proper place.

    Everytime I restore the nandroid backup on my SD card it's still running fresh 2.3.3!:eek: I didn't even MAKE a nandroid of 2.3.3 so what the hell is the problem?

    After it didn't work normally...I started trying to wipe:
    I've rebooted into recovery and wiped data/factory reset, when i try to wipe dalvik and/or sd:ext it tells me to wipe them from ADB

    GAH!:mad:
     

    Advertisement
  2. JB in AZ

    JB in AZ VIP Member VIP Member

    Joined:
    Oct 27, 2009
    Messages:
    1,869
    Likes Received:
    267
    Also, be aure you have enough space on your SD card. I have received this error and moving some older nandroids to my laptop fixed it.

    You won't be able to wipe ext unless you have partitioned your sd card.
     
  3. eg600

    eg600 Member

    Joined:
    Oct 15, 2009
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    I think I read on XDA that if you have too many nandroids on your SD that it can cause that to happen also.
     
  4. Sixxx

    Sixxx Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 11, 2010
    Messages:
    401
    Likes Received:
    18
    Yea, After I restored that nandroid a minute ago i deleted the other 2 that were on my SD card... I just got a 4GB MSD card and just moved everything from my 2GB and i haven't put anything extra on it yet except for 2.3.3 so i have plenty of room.

    In all seriousness... I think I wasn't paying attention and created a nandroid of my newest install instead of restoring a nandroid, because i only remember having 2 nandroids on my SD card and there were 3 when i went in to look at it. Which could've been the reason it kept restoring the 2.3.3 backup. Stupid oversight on my part, but whatever... I think i got it all figured out now, I'm flashing 2.3.3 again. I'll post my progress in a moment.
     
  5. mysticmead

    mysticmead Well-Known Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    1,348
    Likes Received:
    175
    also, if you have recovery 1.5.2 you'll get that same error when wiping davlik. upgrade to recovery 1.6.2 to fix it
     
  6. Sixxx

    Sixxx Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 11, 2010
    Messages:
    401
    Likes Received:
    18
    I'll do a search for that right now, but if you wanna gimme a quick breakdown on how to do that it'd be really really appreciated, thanks.
     
  7. mysticmead

    mysticmead Well-Known Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    1,348
    Likes Received:
    175

    2 ways..
    1. follow the rooting guide at the top of this forum.. it tells you how to flash recovery.
    2. get fresh kitchen from Geek For Me – Sprint Evo 4g & CDMA Hero use it to flash just the recovery from the rooting menu. that will give you 1.6.2 and takes 30 seconds
     
  8. Sixxx

    Sixxx Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 11, 2010
    Messages:
    401
    Likes Received:
    18
    How do i check to see which recovery image i'm running right now? Maybe I'm already running the newest one...
     
  9. JonB

    JonB Well-Known Member

    Joined:
    Jan 13, 2010
    Messages:
    66
    Likes Received:
    2
    I can't find the DL for 1.6.2, can someone link me? Also, i can't find where it tells you how to flash the new recovery onto the phone if you already have one. Is it in the original rooting thread or the one for 2.1?
     
  10. mysticmead

    mysticmead Well-Known Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    1,348
    Likes Received:
    175
    the original rooting guide should have a link as well as instructions
     
  11. JonB

    JonB Well-Known Member

    Joined:
    Jan 13, 2010
    Messages:
    66
    Likes Received:
    2
    If it's there, i can't find it... just 1.5.2

    can't find the instruction either.
     
  12. JonB

    JonB Well-Known Member

    Joined:
    Jan 13, 2010
    Messages:
    66
    Likes Received:
    2
  13. Sixxx

    Sixxx Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 11, 2010
    Messages:
    401
    Likes Received:
    18
    I got it flashed and working, now how do i get the carebear backgrounds?!?
     
  14. mysticmead

    mysticmead Well-Known Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    1,348
    Likes Received:
    175

    you don't want the carebear ones.. some people had problems with those..
     
  15. mysticmead

    mysticmead Well-Known Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    1,348
    Likes Received:
    175

    sorry... thought for sure that 1.6.2 was added..

    as far as steps.. follow step 7 pickup right after flashing as2root believe its part 13-19
     

Share This Page

Loading...