x10 Vodafone OTA software updateSupport


Last Updated:

  1. kenthandsfree

    kenthandsfree Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 13, 2010
    Messages:
    30
    Likes Received:
    1
    Hi All,
    I've googled it and not found any reference so thought I'd post.
    I'm on Vodafone UK and used the software update search which was successful.
    My baseband (no idea what that is) has changed from 1.0.14 to 1.1.28.
    I didn't make a note of the build number but it's R2BA024 at the moment.
    Firmware is still 1.6 which I assume is old Android (not very techy I'm afraid) from what I've read.
    Apart from losing/re-installing SWYPE I haven't noticed any real difference excepting that I now have a back up/restore "button" when I slide up from the bottom to see all app's etc, which I didn't have before.

    I can only assume that Vodafone have done this as a pre-firmware update to ensure that when they release it users will be prompted to create a back-up first (again I'm not too techy but makes sense I guess otherwise they'll get loads of calls from users with bricked handsets).
    Hope it helps.
     

    Advertisement
  2. hal752

    hal752 Well-Known Member

    Joined:
    May 16, 2010
    Messages:
    47
    Likes Received:
    6
    I never heard of R2BA024. Has anyone else? Whats the diffrence between R2BA024 and R2BA023?
     
  3. Bexy

    Bexy Well-Known Member

    Joined:
    Jul 1, 2010
    Messages:
    292
    Likes Received:
    50
    No, first I've heard of it as well but, could just be to differentiate between the "official" one and Vodafone's one. It'll probably be the same as 023 but, with Vodafone branded apps. I can't even get 023 though on my unbranded UK model :(, unless I root but, Norway can :| (and totally missed 020).
     
  4. Hunted

    Hunted Well-Known Member

    Joined:
    Apr 10, 2010
    Messages:
    164
    Likes Received:
    6
    big win for us customers on voda..
    some of us have been kicking up a massive stink on there home forums looks like they had enough of us telling them they sucked lol
     
  5. hal752

    hal752 Well-Known Member

    Joined:
    May 16, 2010
    Messages:
    47
    Likes Received:
    6
    Wish o2 would get there finger out, in the end I gave up and debranded
     
  6. werthers

    werthers Well-Known Member

    Joined:
    Apr 14, 2010
    Messages:
    262
    Likes Received:
    15
    Woohoo just as I was about to debrand, Voda actually release an update!
    Does it save battery?
     
  7. huntleth

    huntleth Well-Known Member

    Joined:
    Jun 26, 2010
    Messages:
    180
    Likes Received:
    25
    That sucks, i recently debranded because Voda were being useless! Although I am happy to have got rid of my vodafone apps, I would like to keep my warranty intact. I was in such a rush to debrand I didn't back up the old firmware though, are there any links to put vodafone firmware back on?
     
  8. KingDong

    KingDong Well-Known Member

    Joined:
    May 15, 2010
    Messages:
    476
    Likes Received:
    35
    I just upgraded OTA i can actually see the animation transition affects!
     
  9. werthers

    werthers Well-Known Member

    Joined:
    Apr 14, 2010
    Messages:
    262
    Likes Received:
    15
    I've noticed the startup time is super fast compared to before.
    Too early to judge if the battery is better, first impressions are that it's not but I could be wrong and I think I'm on an old sim card so that might have some effect.

    @huntleth I'm not sure if it has to be from your phone or not if not then I'll probably debrand/root when 2.1 comes out, so i'll stick up a link
     
    huntleth likes this.
  10. kersey

    kersey Well-Known Member

    Joined:
    Mar 29, 2010
    Messages:
    167
    Likes Received:
    20
    You can get the Nordic 023 without root. I flashed it last night using the link posted below.

    It took me a few attempts to get the replacing of files timed right but am now on Nordic 023 and should be able to flash further Nordic firmware in future via SEUS.

    Debrand your Xperia X10 [Tutorial] | Xperia X10 Blog
     
  11. werthers

    werthers Well-Known Member

    Joined:
    Apr 14, 2010
    Messages:
    262
    Likes Received:
    15
    Bexy if you're on Vodaphone and they sold you a unbranded phone you could take it into them and get them to put the update on, I'm sure they'd love to put random Vodaphone crap on your phone for the price of an update.
    I wouldn't update with the Norwegian version unless you're Norwegian
     

Share This Page

Loading...