Yahoo - configured as IMAP, yet still not IMAP/Push??


Last Updated:

  1. mi_canuck

    mi_canuck Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 7, 2010
    Messages:
    1,064
    Likes Received:
    15
    I configured a couple of yahoo email accounts I have... got them setup no problem, did the manual setup, and selected IMAP... entered all the IMAP settings for incoming and outgoing servers... got it connected and receiving emails...

    Problem is! NO PUSH?? There's even an interval setting in the options, that asks how frequently to check, but NO PUSH...

    I could have sworn when I had my first Nexus a few weeks back that my yahoo emails were getting push'ed but now I'm not so sure... :confused:
     

    Advertisement
  2. nx1977

    nx1977 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Messages:
    2,419
    Likes Received:
    172
    Yahoo does not support IMAP, only pop3. And even then, only for premium users
     
  3. mi_canuck

    mi_canuck Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 7, 2010
    Messages:
    1,064
    Likes Received:
    15
    Yahoo does indeed support IMAP.... do some research.... however, for some reason, the email client on the Nexus doesn't appear to support push...
     
  4. mi_canuck

    mi_canuck Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 7, 2010
    Messages:
    1,064
    Likes Received:
    15
  5. nx1977

    nx1977 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Messages:
    2,419
    Likes Received:
    172
    Seems you can if you're in the US.

    For those of us that arent, it doesnt work. Cetainly doesnt on T-mobile UK or my home wifi on my current N96, or wifes Samsung Galaxy.

    And definitely doesnt work in outlook.
     

Share This Page

Loading...