You're holding it wrong - a tip for using the speakerTips


Last Updated:

  1. KonaZXIII

    KonaZXIII Banned This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 30, 2010
    Messages:
    147
    Likes Received:
    15
    Am I the only one that "cups" my hand behind the speaker to get better quality sound? I could swear it sounds twice as good as without.

    If you haven't tried this yet, play a movie or sound file and cup your hand behind the phone in such a way that it reflects the sound back toward your face. You might be surprised. :D
     

    Advertisement
  2. CASUAL

    CASUAL Well-Known Member

    Joined:
    Sep 10, 2010
    Messages:
    140
    Likes Received:
    5
    I do that too my friend
     
  3. KonaZXIII

    KonaZXIII Banned This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 30, 2010
    Messages:
    147
    Likes Received:
    15
    So I'm just the last one to know...awesome lol
     
  4. KonaZXIII

    KonaZXIII Banned This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 30, 2010
    Messages:
    147
    Likes Received:
    15
  5. richierich

    richierich Active Member

    Joined:
    Aug 17, 2010
    Messages:
    36
    Likes Received:
    2
    same, I wish the speaker was louder.
     
  6. jflexe99

    jflexe99 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 20, 2010
    Messages:
    171
    Likes Received:
    17
    I cup my hands...but to be honest, I normally have my godly earbuds in...so no real need to! I like to keep things private sometimes when I listen to music and watch movies/tv shows.

    The speaker itself is pretty good. It is decently loud, good quality...on a device as thin as it is...its damn great!
     
  7. Lagunar

    Lagunar Well-Known Member

    Joined:
    Sep 30, 2010
    Messages:
    80
    Likes Received:
    7
    yeah, it works =)

    still.... is there a way to make it louder??
     
  8. trackball

    trackball Well-Known Member

    Joined:
    Oct 28, 2010
    Messages:
    125
    Likes Received:
    16
    HAHA i do the hand cup thing too. I think the only way to make it louder is attach external speakers with separate power supply :)
     
  9. coolestguyontheplanet

    coolestguyontheplanet New Member

    Joined:
    Nov 8, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
  10. KonaZXIII

    KonaZXIII Banned This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 30, 2010
    Messages:
    147
    Likes Received:
    15
    Way to contribute [​IMG]
     
  11. titan2005

    titan2005 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 29, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    10
    Try this
    Using dailer punch in *#*#197328640#*#*
    Follow the steps
    [5] AUDIO
    [1] HANDSET
    [1] VOLUME
    [1] SRC Speech RX Volume
    [5]5_lvl : 88
    Menu -> Key Input
    Change to any number greater than 88 (Max:100)
    OK

    Press back to save.

    Default values:
    0_lvl: 63
    1_lvl: 68
    2_lvl: 73
    3_lvl: 78
    4_lvl: 83
    5_lvl: 88
     
    simbill likes this.
  12. ScreamR

    ScreamR Member

    Joined:
    Aug 21, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    1
    I just wish that every time I record a band, even in a small venue that isn't blaring too loudly, it wouldn't over-modulate the recording. It really sounds awful sometimes.
     
  13. TXMom

    TXMom Member

    Joined:
    Oct 24, 2010
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    I messed up on the punches and now I cant get back to the
    Try this
    Using dailer punch in *#*#197328640#*#*
    Follow the steps
    [5] AUDIO
    [1] HANDSET
    [1] VOLUME
    [1] SRC Speech RX Volume
    [5]5_lvl : 88
    Menu -> Key Input
    Change to any number greater than 88 (Max:100)
    OK
     
  14. TXMom

    TXMom Member

    Joined:
    Oct 24, 2010
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    ok I got it back but when I get to Change to any number greater than 88 (Max:100)
    mine is empty is that good or bad?
     
  15. gcobb

    gcobb Well-Known Member

    Joined:
    Nov 18, 2010
    Messages:
    425
    Likes Received:
    23
    I'm with you on this. I wish you could turn down the mic, sensitivity or something.
     
  16. Fremen

    Fremen Active Member

    Joined:
    Jan 25, 2011
    Messages:
    35
    Likes Received:
    2
    I mean, if you look at mics in general, it's not that surprising that the quality on the phones suck. From my experience, the sound quality is better than any other phone I've touched so I'm not complaining. I don't know of any phones that actually sound good when recording video and audio.
     
  17. simbill

    simbill Member

    Joined:
    Feb 2, 2011
    Messages:
    21
    Likes Received:
    3
    Wow man. Worked wonders for my speaker. Captivate froyo 2.2 changed lvl 5 on handset and speakerto 100. WOW
     
  18. Dennis_Bham

    Dennis_Bham Well-Known Member

    Joined:
    Jul 17, 2010
    Messages:
    156
    Likes Received:
    21
    You can also get pretty good room filling volume if you will prop the phone up with the speaker facing a corner of the room in a manner that does not block the speaker. Vary the distance away from the corner for the best effect at the desired listening point. (distance from the corner will vary depending on room dimensions)

    Dennis
     
  19. a3plew

    a3plew New Member

    Joined:
    Aug 16, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Just browsing though different threads here on android forums. I use to have this problem. Solution was to use a custom kernel with voodo sound. You can change the mic recording profiles and finally be able to accomplish this. :D
     
  20. Dante04SRT

    Dante04SRT Well-Known Member

    Joined:
    Feb 13, 2011
    Messages:
    138
    Likes Received:
    14
    Just tried this; My Level 5 was already at 92, so I went to 100. Hopefully it works better in the car - In the car I really couldn't talk on the phone w/o speakerphone. We'll see...

    EDIT - After making some calls - 100 just doesn't seem loud enough - Maybe if I was at 75 previously, but 100 still sounds way too quiet. I keep reading about the SpeedMod kernel and how it also drastically improves headset volume. Maybe I'll try that next.
     
  21. BigCat8

    BigCat8 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 26, 2010
    Messages:
    64
    Likes Received:
    14
    Um. I went into the debug menu. Accidentally hit the wrong item (I think) and now I have NO sound for ringing or notification.

    Can anyone tell me what the default values for Sidetone is? Right now, it's 0x0. Basically all the default values in that menu, if possible.

    EDIT: Actually, let me make sure I'm in the right spot where stuff is messed up.

    --Figured I was too impatient and a lost cause for figuring out myself, so I went with the factory reset. Guess I'm cool now. 2nd time in 3 weeks I have to reinstall all my apps, though. You live and you learn, eh? Haha.
     

Share This Page

Loading...