Youtube app with option for HQ by default!Tips


Last Updated:

  1. Reddog80p

    Reddog80p Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    334
    Likes Received:
    39
    Youtube app from the EVO with HQ option as default. Install using astro app manager as a upgrade.
     

    Attached Files:


    Advertisement
    MathewS81, coolkp and wkd1 like this.
  2. swindelljd

    swindelljd Well-Known Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    63
    Likes Received:
    5
    So is there any way to get the Youtube app or HTC flash player to play back in HQ without installing this? I'm pretty disappointed with the quality of all the streamed video I have seen so far. They all seem to be lower than even 360p. Are there any settings on the phone to change the defaults?

    John
     
  3. Reddog80p

    Reddog80p Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    334
    Likes Received:
    39
    This is just installed as a update to the existing youtube app. It's not a workaround or hack. When you clcik your youtube app after installing this in the youtube settings it will have an option to play HQ only by default. The videos are then great quality.
     
  4. coolkp

    coolkp Member

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Works great, thanks for the file!

    Even with HD off it looks better than what it did before.
     
  5. MathewS81

    MathewS81 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 20, 2010
    Messages:
    278
    Likes Received:
    118
    The Youtube videos were pretty disappointing. They look much better now. Thanks.
     
  6. espy.

    espy. Member

    Joined:
    May 24, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    After installing, it took away my video recording option. So, I uninstalled the update.
     
  7. ramcharger1979

    ramcharger1979 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 24, 2010
    Messages:
    250
    Likes Received:
    13
    We had a video recording option?
     
  8. Trooper

    Trooper Well-Known Member

    Joined:
    Apr 11, 2010
    Messages:
    3,715
    Likes Received:
    541
    This sounds cool but I'm hesitant to install it.
     
  9. jackattack

    jackattack Well-Known Member

    Joined:
    Oct 28, 2009
    Messages:
    51
    Likes Received:
    6
    The version of YouTube that came on the Incredible allows HQ viewing already. While watching a video, hit the menu button and "***more" and there's an option to play in HQ. The benefit of the EVO YouTube app is that you can set it to default to HQ. For me, videos wouldn't play through without serious buffering unless I was on wifi. I'm back to the original version.

    Edit: With the original version, I think once you watch a video in HQ, it defaults to that until you change it back. Quality might not be as good as on the EVO, but at least it plays through without issue.
     
  10. Lars

    Lars Well-Known Member

    Joined:
    Mar 24, 2010
    Messages:
    1,439
    Likes Received:
    210
    In WiFi mode the old one defaults to hq.
     
    Nsane1 and jackattack like this.
  11. wkd1

    wkd1 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    80
    Likes Received:
    9
    I like the fact that all the videos now play in HQ automatically. Much cleaner. I didn't like how I'd have to pick a video then race to the HQ option every time. Non-HQ mode looked awful, especially when I'm showing off my phone to my friends. Thanks again for the info!
     
  12. Reddog80p

    Reddog80p Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    334
    Likes Received:
    39
    I have great 3G coverage. My HQ videos buffer a few seconds longer on startup and I have no skipping or rebuffering with wi-fi off.
     
  13. Refot_Sirk

    Refot_Sirk Member

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Anyone else having problems with the widget after installing this? Mine just says "loading"
     
  14. ramcharger1979

    ramcharger1979 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 24, 2010
    Messages:
    250
    Likes Received:
    13
    Yes and it also caused my phone to not sleep
     
  15. Sodequis

    Sodequis Well-Known Member

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    53
    Likes Received:
    37
    any way someone could rip the systempanel widget out of the evo as well? it has auto dimming settings for the display that the other versions do not.
     
  16. lvlln

    lvlln Well-Known Member

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    84
    Likes Received:
    10
    How do you uninstall it after installing it? It doesn't show up in the marketplace or anything, does it?
     
  17. jacko1

    jacko1 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 19, 2010
    Messages:
    284
    Likes Received:
    14
    uninstall update through manage applications
     
  18. thirtyfour41

    thirtyfour41 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 23, 2010
    Messages:
    271
    Likes Received:
    16
    took away my video recording option as well, but it's not like i ever use it. works great, though. great find!

    EDIT: My widget is working fine. But still no recording option.
     
  19. koolaid25

    koolaid25 Member

    Joined:
    May 22, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    1
    How do I actually go about installing this apk file???
     

Share This Page

Loading...