Support Youtube High Def Problem

Discussion in 'Android Devices' started by MATTCH, Mar 13, 2010.

  1. MATTCH

    MATTCH Active Member
    16

    Feb 23, 2010
    32
    1
    16
    This just started happening recently: ill be watching videos in high quality, then all of a sudden ill click to watch another video and go through the menu to set it to high quality and only get home page and settings (high quality is supposed to be the third option).

    I have connection, etc but the option just decides not to show up and the only way I got it back the last few times its done it is by turning the phone off/on. Anybody else run into this or am I missing something?
     

    Advertisement
  2. souljah335

    souljah335 Well-Known Member
    15

    Nov 11, 2009
    73
    0
    15
    I cant even see a whole video through in high quality.
     
  3. zcarman

    zcarman Well-Known Member
    43

    Feb 19, 2010
    342
    46
    43
    IT Support, Testing, Product Development
    Everett, WA
    The HQ setting requires a strong 3G connection. I can pull about 1.7Mbps at work and watch them, but at home I only pull about 700Kbps and can only watch the LQ videos. Try something like Speedtest from the Market to see if you have a fast enough connection.

    Also, make sure that your email doesn't try to sync during playback - it will really make the videos skip and lag...
     
  4. MATTCH

    MATTCH Active Member
    16

    Feb 23, 2010
    32
    1
    16
    Yea that sounds right. I just thought it was weird how I could be watching a video in highQ and then when I try and watch a video right after it in highQ the option isn't there anymore. (You know how some youtube videos have diff parts, I watched part 1 in HQ and then when I hit part 2 the HQ option isn't available anymore). EDIT: I actually tried waiting a minute or two and the high quality option did come back so it could take time to "load", eh.
     
  5. 4runneradam

    4runneradam Active Member
    15

    Nov 11, 2009
    38
    0
    15

    yes! Me too! I will play for about 10 seconds and then just stop! Has nothing to do with a slow connection. It just plain stops downloading. Even if I pause it to let it download, it wont.
     
  6. Radical-J

    Radical-J Well-Known Member
    36

    Nov 15, 2009
    114
    7
    36
    Could that be something related to CDMA lockup(but obviously not going into airplane mode) post CL14?
     

Share This Page

Loading...